Τα νέα μας

25.06.2021

Συμβουλές για ασφαλή μετακίνηση στις καλοκαιρινές μας εξορμήσεις

ασφαλή μετακίνηση

Το καλοκαίρι έφτασε επιτέλους. Καιρός για εξορμήσεις και εκδρομές με φίλους ή με την οικογένεια, σε μέρη μακρινά και ονειρεμένα ή σε μέρη κοντινά και οικεία. Αρχίζεις λοιπόν να προετοιμάζεις το αυτοκίνητό σου, κάνοντας τον απαραίτητο έλεγχο τηρώντας βέβαια πάντα τα μέτρα προστασίας. Τι χρειάζεται λοιπόν να ελέγξεις πριν ξεκινήσεις, για μία ασφαλή μετακίνηση;

Μηχανικός έλεγχος

Είναι πάντα το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνεις, πριν αρχίσεις και πάλι να γράφεις χιλιόμετρα με το αυτοκίνητό σου. Έλεγξε αρχικά τα λάδια και φυσικά τα υγρά των φρένων.

Μπαταρία

Η μπαταρία είναι η καρδιά του αυτοκινήτου και από τα πιο βασικά πράγματα που πρέπει να ελέγξεις στο αυτοκίνητό σου, πριν κάνεις μεγάλες αποστάσεις. Μια μπαταρία κρατάει περίπου 2 με 3 χρόνια, ενώ στα πιο καινούρια και καλά συντηρημένα οχήματα, ο χρόνος ζωής μίας μπαταρίας φτάνει τα 4 με 6 χρόνια.

Ελαστικά
Κάνε έναν έλεγχο για πιθανές φθορές και δες στο εγχειρίδιο του κατασκευαστή ποια είναι η ενδεδειγμένη πίεση για τα ελαστικά σου. Μόλις κρυώσουν τσέκαρε, αν χρειάζονται φούσκωμα. Αν το αυτοκίνητό σου είναι σχετικά φορτωμένο, ανέβασε την πίεσή τους λίγες μονάδες. Έλεγξε επίσης πόσα χιλιόμετρα έχουν κάνει, μήπως χρειάζονται αλλαγή.

Σύστημα Κλιματισμού

Για να μπορεί να κάνει το καθήκον του, το σύστημα κλιματισμού χρειάζεται τακτική και επιμελή συντήρηση. To φρέον και τα φίλτρα πρέπει να ελέγχονται σε ετήσια βάση.

Με όλα τα παραπάνω το όχημά σου θα είναι σε τέλεια κατάσταση για να ταξιδέψεις. Το μόνο που λείπει είναι να το προστατεύσεις από κάθε κίνδυνο, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Τα προγράμματα ασφάλισης αυτοκινήτου #Interasco, easy drive, easy gold και easy platinum, προσφέρουν την καλύτερη προστασία σε προσιτή τιμή, ενώ η συνετή οδήγηση και η μακροχρόνια σχέση με τον πελάτη επιβραβεύεται. Επέλεξε ένα από τα τρία ασφαλιστικά προγράμματα #Ιnterasco και απόλαυσε ξέγνοιαστα  ταξίδια.