Ελληνικό επίτευγμα η «αποκρυπτογράφηση» του βακτηρίου της πανώλης

Η πανώλη αποτελεί μια από τις αρχαιότερες λοιμώδεις ασθένειες. Προκαλείται από το βακτήριο Yersinia pestis και πρόκειται για μια ασθένεια η οποία μπορεί να μεταδοθεί στον άνθρωπο από τα τρωκτικά, αλλά και από το άτομο που νοσεί σε άλλα άτομα μέσω σταγονιδίων. Για την πανώλη βρίσκουμε αναφορές στο Θουκυδίδη, ο οποίος αναφέρεται στο λοιμό των Αθηνών που ταλάνισε κατά το 429 π.Χ.

Νέα Ηλεκτρονική Πλατφόρμα «My Interasco»

Με ιδιαίτερη χαρά και υπερηφάνεια, εγκαινιάζουμε σήμερα, την ένταξη της Interasco στη νέα Digital Εποχή, μέσα από την ανανεωμένη και αναβαθμισμένη ηλεκτρονική της πλατφόρμα συνεργασίας τόσο με το Δίκτυο Πωλήσεων μας, των Ελεύθερων Διαμεσολαβητών, όσο και με τους πελάτες, την «My Interasco», δήλωσε η κα Ναταλία Γιαννιού, Δ/ντρια Πωλήσεων & Marketing της εταιρίας.

Η νέα έκδοση της πρωτοποριακής «My Interasco» πλατφόρμας εξασφαλίζει την ταχύτατη,

Πρωτομαγιά: Η γιορτή των λουλουδιών

Η πρώτη ημέρα του Μαΐου είναι η γιορτή της ανθοφορίας, η οποία έχει βαθιές ρίζες και γιορτάζεται όχι μόνο στη χώρα μας, αλλά και στην υπόλοιπη Ευρώπη. Στην Ελλάδα, η Πρωτομαγιά εορταζόταν στην αρχαία Αθήνα με τα Ανθεστήρια, κατά τη διάρκεια των οποίων πομπές προχωρούσαν προς τα ιερά, όπου εναπόθεταν άνθη.

23 Απριλίου: Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου

Η 23Η Απριλίου έχει καθιερωθεί από την UNESCO ως Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου, σε μνήμη της 23ης Απριλίου του 1616, ημέρα διπλού θανάτου δύο εκ των κορυφαίων μορφών των γραμμάτων, του θεατρικού συγγραφέα Ουίλιαμ Σαίξπηρ και του συγγραφέα Μιγκέλ Ντε Θερβάντες. Κατά την τελευταία δεκαετία στη χώρα μας, το αναγνωστικό κοινό έχει μειωθεί δραστικά,

Η αυτοδιάγνωση και οι συνέπειες της

Είναι γεγονός πως σχεδόν όλοι όσοι χρησιμοποιούμε τον ηλεκτρονικό υπολογιστή καταφεύγουμε στο διαδίκτυο προσπαθώντας να βρούμε λύσεις για να διευκολύνουμε ποικίλες εκφάνσεις της καθημερινότητάς μας. Τι συμβαίνει όμως όταν συμβουλευόμαστε μια μηχανή αναζήτησης προσπαθώντας να κατανοήσουμε τι μπορεί να ευθύνεται όταν αισθανόμαστε κάποια αδιαθεσία;

Έρευνα που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στη χώρα μας αποδεικνύει ότι εξαιτίας της επιβαρυμένης οικονομικής κατάστασης όλο και περισσότεροι Έλληνες καταφεύγουν στην προσπάθεια αντιμετώπισης διαφόρων ασθενειών με την βοήθεια του διαδικτύου.

Αντιμετώπιση των περιττών κιλών μετά το Πάσχα

Μετά τις εορταστικές ημέρες του Πάσχα και τη συχνή υπερκατανάλωση εδεσμάτων πλούσιων σε λιπαρές ουσίες και ζωική πρωτεΐνη οδηγούμαστε τις περισσότερες φορές σε απότομη αύξηση του σωματικού μας βάρους. Αποτέλεσμα της αλλαγής των ενδείξεων της ζυγαριάς μας είναι και η αλλαγή στην ψυχολογία μας, καθώς νιώθουμε έντονη επιθυμία και αγωνία να «ξεφορτωθούμε» άμεσα τα περιττά κιλά.