Η επίδραση του ηλίου στη σωματική και την ψυχική μας υγεία

Συχνά ακούμε για την επικινδυνότητα της παρατεταμένης έκθεσης στον ήλιο, λόγω των επιβλαβών συνεπειών για την επιδερμίδα μας και πως ειδικά κατά τους καλοκαιρινούς μήνες η χρήση αντιηλιακού είναι επιβεβλημένη. Ωστόσο, το να εστιάζουμε αποκλειστικά στους κινδύνους της ηλιοθεραπείας έχει ως αποτέλεσμα να ξεχνάμε τα οφέλη του ηλίου για την σωματική και ψυχική μας υγεία.

Ενέσιμες θεραπείες προσώπου-ποιες είναι και τι να προσέξετε;

Το πρόσωπό μας αποτελείται από τέσσερα βασικά συστατικά: δέρμα, λίπος, μύες και οστά. Με την πάροδο του χρόνου τα συστατικά αυτά χάνουν τον όγκο τους, με αποτέλεσμα να αρχίζουν να φαίνονται τα σημάδια της γήρανσης, η γνάθος να χάνει το σχήμα της, η μύτη να κατεβαίνει και τα ζυγωματικά μας να χάνουν τη σφριγηλότητά τους.

Η αποχώρηση από δυσάρεστες καταστάσεις ως κλειδί επιτυχίας

Η επιτυχία είναι κάτι που όλοι αγαπάμε και θέλουμε. Μάλιστα πολλές φορές, όταν τα πράγματα δείχνουν να δυσκολεύουν, αισθανόμαστε πως πρέπει να επιμείνουμε προκειμένου να κερδίσουμε την επιτυχία που επιθυμούμε. Ωστόσο, η προσωρινή αποχώρηση από τις δύσκολες καταστάσεις που βιώνουμε μπορεί να μας βοηθήσει να επιτύχουμε με λιγότερο κόπο τους στόχους μας και τα χρονοδιαγράμματά μας.

Εντάσσοντας το φυτικό γάλα στην καθημερινή μας διατροφή

Τα τελευταία χρόνια πέρα από το παραδοσιακό γάλα, κυκλοφορούν διάφορες παραλλαγές γάλακτος από φυτικές πηγές όπως είναι οι ξηροί καρποί, οι σπόροι και τα λαχανικά. Ας δούμε λοιπόν γιατί αυτά τα εναλλακτικά ροφήματα θεωρούνται ευεργετικά και γιατί είναι βασικό να τα εντάξουμε στη διατροφή μας.

Καταρχάς τα γάλατα φυτικής προέλευσης αποτελούν μία εναλλακτική επιλογή για άτομα με δυσανεξία στη λακτόζη ή για άτομα με δυσκολία στη χώνεψη των τροφών.

Πώς να είμαστε ανίκητοι και να εκτιμούμε την κάθε στιγμή

Η ζωή μας είναι ένα αμάλγαμα ύπαρξης και επιβίωσης, το οποίο συχνά μοιάζει με το κουτί της Πανδώρας. Όταν μιλάμε για την ύπαρξή μας μιλάμε στην ουσία για την ταυτότητά μας και όταν κάνουμε λόγο για επιβίωση αναφερόμαστε στον καθημερινό μας αγώνα που περιλαμβάνει πάλη, επιτυχίες, νίκες και ήττες. Η επιβίωσή μας είναι τελικά αυτή που μας επιτρέπει να υπάρχουμε.

Ποιοι είναι οι κίνδυνοι που κρύβει η μειωμένη όσφρηση;

Οι περισσότεροι θεωρούμε την όσφρηση ως τη λιγότερο σημαντική από τις πέντε αισθήσεις. Η όραση, η ακοή, η αφή και η γεύση φαίνονται σημαντικότερες, ωστόσο τι θα έλεγε κανείς για τη σημασία της όσφρησης εάν είχε χάσει εντελώς αυτή την αίσθηση;

Στην πραγματικότητα η απώλεια της όσφρησης έχει μεγάλο κόστος καθώς η αίσθηση αυτή εξυπηρετηρεί σε πτυχές της ζωής μας που επηρεάζουν την ποιότητα διαβίωσης και την ασφάλειά μας,