Πώς θα αξιοποιήσουμε τις δύσκολες καταστάσεις προς όφελός μας;

Η επιτυχία στη ζωή είναι κάτι παραπάνω από το να ξεκινήσουμε τη δική μας επιχείρηση, να πλουτίσουμε ή να γίνουμε διάσημοι σε αυτό με το οποίο ασχολούμαστε. Ο κόσμος κατακλύζεται από την πανδημία και το ουσιαστικότερο όλων σε αυτούς τους καιρούς είναι το να αντιμετωπίζουμε τις δύσκολες και απροσδόκητες καταστάσεις έτσι, ώστε να επωφεληθούμε ουσιαστικά και να βγούμε πιο δυνατοί.

Τροφές που μας δίνουν ενέργεια στο ξεκίνημα της ημέρας μας

Ακόμη και στην περίοδο της καραντίνας που διανύουμε, το να ξυπνήσουμε και να αισθανθούμε γεμάτοι ενέργεια είναι κάποιες φορές εξαιρετικά δύσκολο. Ωστόσο, ένα πλήρες πρωινό γεύμα, που περιέχει πρωτεΐνη, υδατάνθρακες αργής πέψης αλλά και καλά λιπαρά, είναι πέρα από αρκετό για να γεμίσουμε ενέργεια και να ξεκινήσουμε δυναμικά την ημέρα μας. Ας δούμε λοιπόν ποιες είναι οι τροφές που μας γεμίζουν ενέργεια και αξίζει να τις εντάξουμε στο πρωινό μας.

Απλοί τρόποι να αποδεσμευτούμε από το παρελθόν

Σίγουρα όλοι μας έχουμε περάσει στιγμές στο παρελθόν που μας έχουν στιγματίσει. Έχουμε ζήσει διαμάχες, έχουμε παλέψει και έχουμε γεμίσει με αμφιβολίες. Κατά πόσο όμως είμαστε αρκετά δυνατοί ώστε να κάνουμε το μεγάλο βήμα και να αφήσουμε το παρελθόν μας πίσω, προκειμένου να αφοσιωθούμε στο παρόν και κατ΄επέκταση στο μέλλον μας; Ας δούμε λοιπόν κάποιους απλούς τρόπους με τους οποίους θα καταφέρουμε ευκολότερα να ξεχάσουμε το παρελθόν μας και να αφοσιωθούμε στους μελλοντικούς μας στόχους.

μεταβολισμό

Πώς μπορούμε να ενισχύσουμε το μεταβολισμό μας;

Ο μεταβολισμός περιγράφει όλες τις χημικές αντιδράσεις του σώματός μας. Αυτές οι αντιδράσεις διατηρούν το σώμα μας υγιές και λειτουργικό. Όταν λοιπόν ο μεταβολισμός μας λειτουργεί σε υψηλά επίπεδα, καίμε περισσότερες θερμίδες και μειώνουμε ευκολότερα το σωματικό μας βάρος, ενώ ταυτόχρονα αισθανόμαστε καλύτερα και έχουμε περισσότερη ενέργεια. Ας δούμε λοιπόν με ποιους εύκολους τρόπους μπορούμε να ενισχύσουμε τον μεταβολισμό μας.

Τα αναγκαία ερωτήματα όταν δεχόμαστε συμβουλές επιτυχίας

Στο ταξίδι μας προς την επιτυχία θα ακούσουμε πλήθος συμβουλών σχετικά με τις αναγκαίες ενέργειες στις οποίες θα πρέπει να προχωρήσουμε. Πως μπορούμε όμως να διακρίνουμε τις καλές από τις μη ενδεδειγμένες συμβουλές; Υπάρχουν κάποια ερωτήματα που θα μας βοηθήσουν στο να διακρίνουμε τις συμβουλές που πραγματικά αξίζουν και θα δώσουν προστιθέμενη αξία στις προσπάθειές μας.

ψευδάργυρο

Τροφές πλούσιες σε ψευδάργυρο που προστατεύουν από τον κορωνοϊό

Καθώς διανύουμε το δεύτερο κύμα της πανδημίας του κορωνοϊού, εξαιρετικό ενδιαφέρον έχουν έρευνες του εξωτερικού, οι οποίες προσπαθούν να αναδείξουν τρόπους για να θωρακίσουμε τον οργανισμό μας με φυσικό τρόπο. Βάση πρόσφατης έρευνας, ένα από τα στοιχεία που προστατεύουν τον οργανισμό μας είναι ο ψευδάργυρος, o οποίος καθορίζει τη λειτουργία πάνω από 300 ενζύμων καίριας σημασίας για πολλαπλές λειτουργίες του οργανισμού μας,