Πώς να νιώθουμε πιο ευτυχισμένοι κάθε μέρα

Η απαιτητική καθημερινότητα, αλλά και ορισμένες έντονες καταστάσεις που βιώνουμε μας κάνουν να αισθανόμαστε λιγότερο ευτυχισμένοι. Εάν όμως έχουμε διαρκώς κατά νου την ανάγκη μας να είμαστε και να νιώθουμε ευτυχείς θα καταφέρουμε να εντείνουμε τις προσπάθειές μας για να προσφέρουμε στον εαυτό μας περισσότερες χαρούμενες στιγμές. Ας δούμε λοιπόν με ποιές ενέργειες και τακτικές θα είμαστε πιο ευτυχισμένοι καθημερινά.

Πώς να αντιμετωπίσουμε το κρύωμα με φυσικό τρόπο

Ο βαρύς χειμώνας ναι μεν καταπολεμά τους ιούς, συχνά όμως προκαλεί και κρύωμα. Όταν αισθανόμαστε αδιάθετοι και κρυωμένοι, το πρώτο πράγμα που σκεφτόμαστε είναι κάποια ήπια φαρμακευτική αγωγή που θα ανακκουφίσει τα συμπτώματα που έχουμε, όπως τα ρίγη, την ρινική συμφόρηση, τους σωματικούς πόνους και τον πυρετό. Υπάρχουν ωστόσο και φυσικοί τρόποι να αντιμετωπίσουμε το κρύωμα,

Υγιεινές τροφές που είναι πλούσιες σε βιταμίνη D

Η βιταμίνη D αποτελεί το μοναδικό στοιχείο στον οργανισμό μας που παράγεται με την έκθεση στο ηλιακό φως, γι αυτό και είναι γνωστή και ως «βιταμίνη του ήλιου». Η βιταμίνη D έχει πολλαπλά ωφέλη για τον οργανισμό μας, καθώς εγγυάται υγιή οστά και δόντια, ρυθμίζει την απορρόφηση του ασβεστίου και του φώσφορου και συμβάλλει στην ομαλή λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος.

Τρόποι για να αποφεύγουμε την παγίδα της σύγκρισης

Οι περισσότεροι από εμάς συγκρίνουμε τον εαυτό μας με τους άλλους. Συγκρίνουμε τα όσα έχουμε καταφέρει σε προσωπικό αλλά και σε επαγγελματικό επίπεδο και μάλιστα αρκετές φορές η σύγκριση αυτή επηρεάζει την αυτοπεποίθησή μας, με αποτέλεσμα να νιώθουμε ανεπαρκείς. Υπάρχουν ωστόσο τρόποι για να αποφύγουμε την παγίδα της σύγκρισης και να επικεντρωθούμε σε όσα πραγματικά επιθυμούμε και θέλουμε να επιτύχουμε.

Καλές πράξεις που μπορούμε να κάνουμε αυτά τα Χριστούγεννα

Βρισκόμαστε στην καρδιά της εορταστικής περιόδου. Έχουμε στολίσει το σπίτι μας και έχουμε αγοράσει σχεδόν όλα τα δώρα που θα χαρίσουμε στα αγαπημένα μας πρόσωπα. Επειδή όμως τα Χριστούγεννα αποτελούν γενικότερα μία γιορτή χαράς και αλληλεγγύης μπορούμε να κάνουμε και κάποιες απλές πράξεις που θα δώσουν μεγάλη χαρά στους συνανθρώπους μας και θα μας κάνουν να αισθανθούμε πλήρεις συναισθηματικά.

Εποχιακή συναισθηματική διαταραχή – τι είναι και πώς αντιμετωπίζεται;

Υπάρχουν άνθρωποι που επηρεάζονται ιδιαίτερα από τον ερχομό το χειμώνα. Νιώθουν δυσάρεστα, έχουν άρνηση να βγουν από το σπίτι και παραιτούνται από πολλές συνήθειες του καλοκαιριού ή της άνοιξης και του φθινοπώρου. Το σημαντικό είναι το να διακρίνουμε εφόσον έχουμε τα παραπάνω συμπτώματα, εάν όντως μας απασχολεί κάτι παροδικό ή πάσχουμε από τη λεγόμενη «εποχιακή συναισθηματική διαταραχή».