ψυχικής υγείας

Νέα έρευνα ψυχικής υγείας και ευεξίας των νεαρών ενηλίκων

Μία νέα έρευνα από το Πανεπιστήμιο Otago της Νέας Ζηλανδίας έδειξε ότι οι τρεις πυλώνες της ψυχικής υγείας και ευεξίας για τους νέους ενήλικες είναι η καλή ποιότητα ύπνου, η άσκηση και η κατανάλωση νωπών φρούτων και λαχανικών.

Στην συγκεκριμένη έρευνα συμμετείχαν πάνω από 1100 ενήλικες ηλικίας 18-25 ετών από τη Νέα Ζηλανδία και τις ΗΠΑ.

υπέρτασης

Τροφές που βοηθούν στην αντιμετώπιση της υπέρτασης

Η υπέρταση είναι μία κοινή παθολογική νόσος, την οποία αντιμετωπίζουν περίπου ένα δισεκατομμύριο άνθρωποι παγκοσμίως. Η ρύθμιση της υπέρτασης επιτυγχάνεται όχι μόνο με φαρμακευτική αγωγή αλλά και με το κατάλληλο διαιτολόγιο. Ας δούμε λοιπόν ποιες είναι οι κατάλληλες τροφές που συμβάλλουν στη ρύθμιση της υπέρτασης.

Ξεκινάμε από τα εσπεριδοειδή, όπως είναι τα γκρέιπφρουτ,

Συμβουλές για υγιεινή διατροφή κατά τη διάρκεια των γιορτών

Η υγιεινή διατροφή κατά τη διάρκεια των γιορτών παίζει σημαντικό ρόλο στη διατήρηση του σωματικού μας βάρους ειδικά σε αυτή την δύσκολη περίοδο που διανύουμε, καθώς εξαιτίας της πανδημίας μένουμε περισσότερο στο σπίτι. Ας δούμε λοιπόν πώς θα καταφέρουμε αυτές τις γιορτές να κάνουμε σωστές και υγιείς διατροφικές επιλογές.

Καταρχάς σημαντικό είναι να ξεκινάμε την ημέρα μας με ένα υγιεινό πρωινό που θα περιλαμβάνει φρούτα ή φυσικούς χυμούς αλλά και δημητριακά πλούσια σε φυτικές ίνες,

αναβλητικοί

Σημαντικοί λόγοι για να πάψουμε να είμαστε αναβλητικοί

Συχνά η δύσκολη καθημερινότητα μας οδηγεί στο να είμαστε αναβλητικοί, μπροστά σε δύσκολες υποχρεώσεις μας ή σε αποφάσεις που πρέπει να πάρουμε, είτε επειδή διστάζουμε είτε επειδή το να δράσουμε άμεσα μας δημιουργεί πίεση. Ωστόσο, η αναβλητικότητα δεν μας βοηθά ουσιαστικά, καθώς καταφεύγοντας σε αυτήν ουσιαστικά το μόνο που επιτυγχάνουμε είναι τη χρονική μετάθεση των ζητημάτων που μας απασχολούν και όχι την ουσιαστική επίλυσή τους.

Βασικοί διατροφικοί μύθοι και οι διατροφικές αλήθειες

Μέχρι σήμερα είναι πολλοί οι διατροφικοί μύθοι που ανακυκλώνονται σε διάφορα sites και σε περιοδικά, ακόμη και από στόμα σε στόμα. Οι μύθοι αυτοί οδηγούν σε έναν ατέρμονο κατάλογο λανθασμένων πληροφοριών σχετικά με τη διατροφή και την υγεία. Ας δούμε ποιοι είναι μερικοί τέτοιοι διατροφικοί μύθοι και τις αντίστοιχες διατροφικές αλήθειες που τους αντικρούουν.

εαυτό

Συμπεριφερόμαστε καλύτερα στον εαυτό μας και αγγίζουμε την επιτυχία

Το βασικό μας ζητούμενο στη δύσκολη καθημερινότητα που βιώνουμε είναι να είμαστε επιτυχημένοι. Και καθώς οι δυσκολίες στη ζωή μας κλιμακώνονται, τείνουμε να γινόμαστε σκληροί απέναντι στον εαυτό μας. Ας δούμε λοιπόν πως μπορούμε παρά τις αντιξοότητες να συμπεριφερόμαστε καλύτερα στον εαυτό μας, προκειμένου να προσεγγίσουμε ευκολότερα την επιτυχία.

Καταρχάς οφείλουμε να αφήνουμε κατά μέρος δραστηριότητες που δε μας κάνουν καλύτερους.