Τρόποι για να μην μας επηρεάζει η γνώμη των άλλων

Έχετε βρεθεί ποτέ μπροστά στον καθρέφτη, προσπαθώντας να βρείτε τα κατάλληλα ρούχα που θα φορέσετε πηγαίνοντας στο γυμναστήριο, προκειμένου να αρέσετε στα άλλα άτομα που πηγαίνουν στο ίδιο γυμναστήριο με εσάς και δεν τα γνωρίζετε καν; Έχετε κατηγορήσει τον εαυτό σας έπειτα από ένα σημαντικό meeting στο γραφείο επειδή είπατε κάτι για το οποίο μετανιώσατε,

Αναβαθμίστε ενεργειακά το σπίτι σας

Οι ιδιοκτήτες σπιτιών που θέλουν να αναβαθμίσουν ενεργειακά την κατοικία τους, πρέπει να κάνουν δύο ερωτήσεις στον εαυτό τους: ποιες αναβαθμίσεις θα βοηθήσουν στην εξοικονόμηση χρημάτων που καταβάλλονται για την ενέργεια του σπιτιού και ποιες θα προσθέσουν μεγαλύτερη αξία στο σπίτι;

Συγκεντρώσαμε λοιπόν κάποιες από τις βασικές αναβαθμίσεις, που θα κάνουν λιγότερο ενεργοβόρα την οικεία σας και επενδύοντας σε αυτές θα βελτιώσετε σημαντικά τον τρόπο ζωής της οικογένειάς σας στο σπίτι.

Κυβερνοεπιθέσεις, Hacking και οι συνέπειές τους

Η τεχνολογική πρόοδος των τελευταίων δεκαετιών έφερε στην επιφάνεια τους hackers και τις κυβερνοεπιθέσεις, με τόσο ολέθρια οικονομικά αποτελέσματα για τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, που ξεπερνούν ακόμη και αυτά των φυσικών καταστροφών.

Μία νέα έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε αμερικανικές επιχειρήσεις που απασχολούν μέχρι 10 εργαζόμενους και σε επιχειρήσεις με 200-250 υπαλλήλους στο δυναμικό τους,

Γρήγορο φαγητό – πιο ανθυγιεινό από ποτέ

Μία νέα έρευνα απέδειξε ότι το σημερινό «γρήγορο φαγητό» που καταναλώνουμε είναι πιο ανθυγιεινό σε σύγκριση με αυτό που πωλούνταν 30 χρόνια πριν. Οι ερευνητές σύγκριναν τα μενού των δέκα πιο μεγάλων αλυσίδων fast food σε χρονική έκταση τριών δεκαετιών, το 80΄ το 90’ και το 2010’. Ανέλυσαν το μέγεθος των μερίδων, τις θερμίδες και την περιεκτικότητα σε νάτριο των ορεκτικών,

Ένα άρθρο σχετικά με την παρουσίαση του Δ.Σ. της Interasco Ασφαλιστικής στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών με θέμα «H Καινοτομία στην Ασφαλιστική Βιομηχανία: Γενικοί Κλάδοι και Υγεία»

Tον ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει η καινοτομία στην ασφαλιστική βιομηχανία και την σύμπραξη δημόσιας και ιδιωτικής ασφάλισης στον τομέα της υγείας ανέδειξε η παρουσίαση του κ. Κάρολου Σαΐα, Διευθύνοντα Συμβούλου της Interasco ΑΕΓΑ, ως προσκεκλημένου στον κύκλο ομιλιών C-Suite Series του International MBA του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Την εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2019 στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών,

Συνδυαστικές δίαιτες: το κλειδί της καλής διάθεσης

Μία νέα έρευνα κατά την οποία αναλύθηκαν αποτελέσματα άνω των 40.000 ατόμων μας απέδειξε ότι το να μένουμε πιστοί αποκλειστικά και μόνο σε ένα διαιτητικό πρόγραμμα δε συμβάλλει στη θετική μας ψυχολογία.

Το πώς μία δίαιτα είναι ικανή να επηρεάσει τη διάθεσή μας είναι ένα ζήτημα που απασχολεί πολύ έντονα την επιστημονική κοινότητα τελευταία.