Τα νέα μας

06.07.2021

Πώς θα αποκτήσετε καλύτερη ενέργεια και ευεξία μετά τα 50

Οι έντονοι και απαιτητικοί ρυθμοί της ζωής, η ελλιπής διατροφή, οι εξαντλητικές δίαιτες στις οποίες συχνά υποβάλλουμε τον εαυτό μας, το στρες και η ένταση που βιώνουμε καθημερινά, συμβάλλουν στην εξάντληση του οργανισμού μας και στην σωματική και ψυχική κούραση.

Πώς μπορούμε λοιπόν να ενισχύσουμε τον οργανισμό μας, να ανακτήσουμε τη χαμένη ενέργεια μας και να αποκτήσουμε δραστήρια ζωή ειδικά μετά τα 50 έτη;

Τη λύση έρχονται να δώσουν η σωστή, υγιεινή διατροφή και η καθημερινή άσκηση, που συντελούν στην καλή φυσική μας κατάσταση, μειώνοντας ταυτόχρονα και τον κίνδυνο για πολλές παθήσεις. Η γυμναστική μάλιστα, λειτουργεί ως φάρμακο αφού ανεβάζει τη ψυχολογία μας, βελτιώνει τον ύπνο και τα επίπεδα του στρες.

Βάσει έρευνας περιορίζει ακόμη και τον κίνδυνο για Alzheimer. Πιο συγκεκριμένα, η τακτική άσκηση στη μέση ηλικία, μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο προβλημάτων μνήμης και σκέψης κατά 39% σε μεγαλύτερη ηλικία. Η άσκηση ενισχύει τη ροή αίματος στον εγκέφαλο και βοηθά στην ανάπτυξη νέων εγκεφαλικών κυττάρων. Έχει διαπιστωθεί ότι μόλις 30 λεπτά περίπατου, ποδήλατου ή κηπουρικής για 5 ημέρες την εβδομάδα μπορεί να ωφελήσουν τον εγκέφαλο.

Η άσκηση λοιπόν είναι ζωτικής σημασίας και υπάρχουν πολλά είδη να επιλέξουμε. Για παράδειγμα, το περπάτημα είναι ευεργετικό αλλά δεν είναι αρκετό για τη διατήρηση των μυών, που είναι απαραίτητοι μετά την εμμηνόπαυση και την ευλυγισία του σώματος. Η αερόβια άσκηση από την άλλη, όπως το τρέξιμο, η ποδηλασία, το κολύμπι, ο χορός, βοηθούν περισσότερο στην αύξηση της μυϊκής δύναμης και στην καθυστέρηση της οστεοπόρωσης.

Επίσης, καθώς μεγαλώνουμε ο μεταβολισμός μειώνεται και χρειαζόμαστε λιγότερες θερμίδες. Συνεπώς επιλέγουμε τροφές με θρεπτικές ουσίες, όπως λαχανικά και φρούτα και αποφεύγουμε το αλάτι και τη ζάχαρη.

Τέλος ας μην ξεχνάμε ότι για οτιδήποτε απρόοπτο προκύψει, η κάρτα υγείας FIRST CARE μας παρέχει προστασία και κάλυψη, στα καλύτερα ιδιωτικά νοσοκομεία και διαγνωστικά κέντρα, με χαμηλό κόστος. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε το σύνδεσμο https://bit.ly/3qOLtsV