Τα νέα μας

22.06.2021

Tips για να βελτιώσετε το ανοσοποιητικό σας σύστημα

Η προηγούμενη περίοδος μας έκανε να σκεφτούμε την υγεία τόσο τη δική μας όσο και των αγαπημένων μας από διαφορετική οπτική γωνία. Ας αναλογιστούμε λοιπόν μικρές και μεγάλες αλλαγές που μπορούμε να κάνουμε στην καθημερινότητά μας, που θα υποστηρίξουν το μυαλό και το σώμα μας.

  1. Περισότερη κίνηση

Βάσει έρευνας που διεξήχθη από το Πανεπιστήμιο του Bath, στην Αγγλία η άσκηση βοηθά το ανοσοποιητικό σύστημα να εντοπίσει και να εξαλείψει τις παθογένειες βραχυπρόθεσμα και να μειώσει τον κίνδυνο των μολύνσεων μακροπρόθεσμα. Το περπάτημα, το τρέξιμο ή το ποδήλατο για 2 με 3 ώρες περίπου την εβδομάδα, μπορεί να συμβάλει σημαντικά στο να παρέχει στο ανοσοποιητικό σας σύστημα την υποστήριξη που χρειάζεται. Βάλτε λοιπόν την αγαπημένη σας μουσική, πάρτε ένα μπουκάλι νερό και κάντε μια γρήγορη βόλτα στη γειτονιά σας.

  1. Σωστή Διατροφή

Η διατροφή που παρέχει άφθονη βιταμίνη C (εσπεριδοειδή, πιπεριές), λυκοπένιο (ντομάτες) και ζεαξανθίνη (λάχανο-κέιλ, σπανάκι) είναι ιδιαίτερα ευεργετική για το ανοσοποιητικό σύστημα. Ο καλύτερος τρόπος για να βεβαιωθείτε ότι τρώτε σωστά είναι να μαγειρεύετε εξ αρχής το φαγητό σας. Πολλοί από εμάς ανακαλύψαμε το πάθος μας για τη μαγειρική τον τελευταίο καιρό και είναι μια συνήθεια που πρέπει να διατηρήσουμε.

  1. Χρόνος για χαλάρωση

Αφιερώσετε χρόνο για να χαλαρώσετε, ώστε να μειώσετε τα συναισθήματα του στρες και του άγχους που είναι αιτίες εμφάνισης φλεγμονών. Δεν υπάρχει εγχειρίδιο χρήσης για τη χαλάρωση. Για μερικούς ανθρώπους, μπορεί να είναι μια ώρα την ημέρα που την αφιερώνουν στην ανάγνωση ενός βιβλίου. Για άλλους, μπορεί να είναι ο διαλογισμός ή η εξάσκηση μιας τεχνικής αναπνοών. Σημαντικό είναι να εξασφαλίσετε ότι αφιερώνετε χρόνο για να το κάνετε.

Ας μην ξεχνάμε πόσο σημαντικό είναι να ελέγχουμε την υγεία μας με προγραμματισμένες ιατρικές επισκέψεις και διαγνωστικές εξετάσεις επιλέγοντας τα ολοκληρωμένα προγράμματα πρωτοβάθμιας περίθαλψης First Care & First Care Advanced της Interasco.