Τα νέα μας

13.09.2021

5 Συμβουλές για την ασφαλή επιστροφή στα θρανία

Ο πρώτος μήνας του Φθινοπώρου χαρακτηρίζεται ως η μεταβατική περίοδος από τις διακοπές στις υποχρεώσεις και στην προσαρμογή των παιδιών στη νέα σχολική χρονιά και των γονιών στη νέα πραγματικότητα. Η ομαλή μετάβαση στην περίοδο της πανδημίας που διανύουμε, με τις μεταλλάξεις του ιού, είναι σημαντική και κρίσιμη. Τι μπορούμε λοιπόν να κάνουμε τόσο για εμάς όσο και για τα παιδιά μας ώστε να προστατευτούμε;

Μερικές χρήσιμες συμβουλές για την ευκολότερη επιστροφή και μετάβαση στις σχολικές υποχρεώσεις.

  1. Σωστή Διατροφή

Πρώτα απ’ όλα μέσω της διατροφής μας, ενισχύουμε το ανοσοποιητικό μας, συμπεριλαμβάνοντας καθημερινά βιολογικά προϊόντα, όπως φρούτα και λαχανικά, καλά πλυμένα και τα λαχανικά ελαφρά βρασμένα για να διατηρούνται οι βιταμίνες τους. Για το σχολείο φροντίζουμε τα παιδιά μας να έχουν «σπιτικά» μικρά γεύματα όπως σάντουιτς, ξηρούς καρπούς, φρούτα και μπάρες δημητριακών, ενώ τα προτρέπουμε να πίνουν άφθονο νερό.

  1. Ατομική υγιεινή και προστασία

Ενθαρρύνουμε τα παιδιά να πλένουν τακτικά τα χέρια τους, ιδιαίτερα πριν καταναλώσουν φαγητό, πριν και μετά τη χρήση της τουαλέτας και κατά την επιστροφή τους στο σπίτι. Καλό είναι να εφοδιάσουμε τα παιδιά με αντισηπτικό διάλυμα ή υγρά μαντηλάκια. Επίσης επιλέγουμε μαζί τους μάσκες, σε σχέδια και χρώματα που επιθυμούν και τους εξηγούμε πόσο σημαντικό είναι να την φοράνε σε όλους τους κλειστούς χώρους του σχολείου, καθώς και στο σχολικό ή στα μέσα μαζικής μεταφοράς.

  1. Συναναστροφή και συνήθειες

Ενημερώνουμε ότι δεν ανταλλάσσουμε τα σχολικά μας «εφόδια» μολύβια, γόμες, στυλό με τους συμμαθητές μας, ενώ τα ενθαρρύνουμε να συμμετέχουν σε αθλήματα.  Επίσης εφαρμόζουμε ένα πρόγραμμα για την καλύτερη οργάνωση και ξεκούραση τους στο σπίτι.

  1. Ενημέρωση και υποστήριξη

Αφιερώνουμε χρόνο στο να ακούμε τους προβληματισμούς των παιδιών μας, να τα προτρέπουμε να εξωτερικεύονται και να τους παρέχουμε ασφάλεια και σιγουριά.

  1. Προληπτικός έλεγχος και διαγνωστικά τεστ

Φροντίζουμε εγκαίρως την πραγματοποίηση προληπτικού ελέγχου υγείας προκειμένου να ξεκινήσουν τις αθλητικές τους δραστηριότητες δυναμικά.

Ενημερωθείτε για τα προγράμματα φροντίδας First Care, που σας προσφέρουν, ετήσιο checkup, απεριόριστες δωρεάν προγραμματισμένες εξετάσεις και επισκέψεις σε γιατρούς.

Με τα προγράμματα φροντίδας First Care, ο προληπτικός έλεγχος είναι το καλύτερο δώρο που μπορούμε να προσφέρουμε στους αγαπημένους μας και στον εαυτό μας.