Τα νέα μας

12.08.2021

Η αναγκαιότητα της ασφάλισης της περιουσίας μας

Η Πυρκαγιά είναι ένα τυχαίο, απρόβλεπτο, βίαιο και ανεξάρτητο από τη θέληση του ανθρώπου γεγονός, το οποίο επιφέρει σοβαρές υλικές ζημιές σε περιουσίες και όχι μόνον.

Βάσει των πρώτων εκτιμήσεων από τις πρόσφατες πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν στην Βόρεια Αττική, πάνω από 600 κατοικίες έχουν υποστεί ολικές ή μερικές ζημιές ενώ περίπου 76.150 στρέμματα έχουν καεί. Δυστυχώς, το μεγαλύτερο ποσοστό αυτών των κατοικιών, βάσει εκτιμήσεων είναι κατά 80% ανασφάλιστο.

Είναι χαρακτηριστικό πως μόλις το 1 στα 10 σπίτια είναι ασφαλισμένα στην Ελληνική Επικράτεια και τα περισσότερα από αυτά είναι όσα έχουν αγοραστεί με τραπεζικά δάνεια και οι τράπεζες υποχρεώνουν τους αγοραστές να τα ασφαλίσουν.

Γιατί όμως υπάρχει χαμηλή ασφαλιστική συνείδηση; Γιατί δεν προνοούμε να ασφαλίσουμε την περιουσία μας πριν συμβεί ένα αναπάντεχο γεγονός με καταστροφικές συνέπειες;  Ειδικά τα τελευταία χρόνια οι περιουσίες μας είναι έρμαιο των φυσικών καταστροφών, πυρκαγιές, πλημμύρες, έντονα καιρικά φαινόμενα.

Στις περισσότερες περιπτώσεις, η αποκατάσταση των ζημιών είναι αρκετά δύσκολη, ίσως και ανέφικτη, ιδιαίτερα στην εποχή της πανδημίας και της οικονομικής στενότητας που διανύουμε. Ένα συμβόλαιο ασφάλισης κατοικίας, είναι μια πράξη ευθύνης απέναντι στο απρόβλεπτο και ίσως καταστροφικό γεγονός που μας επιφυλάσσει το μέλλον, ενώ το κόστος ασφάλισης είναι αρκετά προσιτό και βάσει των αναγκών του πελάτη.

Τα προγράμματα ασφάλισης περιουσίας, καλύπτουν τις υλικές ζημιές που θα προκληθούν σε κτήριο και περιεχόμενο μιας ασφαλισμένης κατοικίας ή επιχείρησης, από περιπτώσεις πυρκαγιάς όπως φλόγα, υπερφόρτωση, υπέρταση, βραχυκύκλωμα, καπνό, έκρηξη, κεραυνό, δάσος, αλλά και από άλλους κινδύνους, όπως πλημμύρα, διάρρηξη σωληνώσεων, ζημιές από κλοπή (στο περιεχόμενο ή στο κτήριο).

Η Interasco, προσφέρει μέσω των προγραμμάτων της, πλήρη κάλυψη για την κατοικία, κύρια ή εξοχική, παρέχοντας πέραν της κλασικής ασφάλειας σεισμού, πυρκαγιάς και έκρηξης μεγάλο συνδυασμό περαιτέρω καλύψεων και ασφάλιστρα προσιτά σε όλους. Επιπλέον είναι ειδικά σχεδιασμένα για την ασφάλεια στεγαστικού δανείου, που απαιτούν οι τραπεζικοί οργανισμοί. Μάθετε περισσότερα ακολουθώντας το σύνδεσμο https://bit.ly/3yFm9c0.