Τα νέα μας

15.02.2018

15 Φεβρουαρίου 2018, Παγκόσμια Ημέρα Κατά του Παιδικού Καρκίνου

Παιδικού Καρκίνου

Η 15η Φεβρουαρίου αποτελεί σε παγκόσμιο επίπεδο την ημέρα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησής μας για τις παιδικές νεοπλασματικές ασθένειες. Με βάσει διεθνείς έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε 62 χώρες , τα κρούσματα καρκίνων σε παιδιά αυξήθηκαν κατά την περασμένη δεκαετία σε ποσοστό που αγγίζει το 13%, γεγονός που οφείλεται στο ότι η ιατρική κοινότητα διαθέτει βελτιωμένες μεθόδους διάγνωσης της νόσου, σε συνδυασμό με την αύξηση του προσδόκιμου ζωής των νεαρών ατόμων που νοσούν. Όσον αφορά στη χώρα μας, τα ετήσια κρούσματα ανέρχονται στα 280-300 κατά προσέγγιση, με τις λευχαιμίες και τους όγκους του νευρικού συστήματος να καλύπτουν των 50% αυτών των περιπτώσεων.

Είναι γεγονός ότι ο παιδικός καρκίνος δε μπορεί να προβλεφθεί. Ωστόσο μπορεί να διαγνωστεί έγκαιρα κι έτσι να αντιμετωπισθεί επιτυχώς, με αποτέλεσμα την ίαση των περισσότερων παιδιών, αρκεί οι γονείς να είναι σωστά ενημερωμένοι και να μεριμνούν για τον έλεγχο της υγείας των παιδιών τους ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

Η Interasco, με πλήρη ευαισθητοποίηση στο ζήτημα του παιδικού καρκίνου στέκεται στο πλευρό των ασφαλισμένων της, και στέλνει το μήνυμα ελπίδας: «Ενημερωθείτε για τις παιδικές νεοπλασματικές νόσους και προστατέψτε τους πιο σημαντικούς ανθρώπους της ζωής σας, τα παιδιά σας»!