Τα νέα μας

21.09.2018

Υποδεχόμαστε το Φθινόπωρο απολαμβάνοντας κάθε στιγμή!

 Φθινόπωρο

Το φθινόπωρο έφτασε, η θερμοκρασία έχει πέσει κι είναι καιρός να αποχαιρετήσουμε τις καλοκαιρινές συνήθειες και να προσαρμοστούμε στη νέα εποχή του χρόνου, παραμένοντας δυνατοί και υγιείς. Ας δούμε πως μπορούμε επιτύχουμε αυτή την προσαρμογή εύκολα και απλά!

Εάν θέλετε να αποφύγετε το κρύωμα, φροντίστε να καταναλώνετε καθημερινά άφθονη ποσότητα νερού, τροφές που περιέχουν προβιοτικά, όπως το γιαούρτι, αλλά και τα πλούσια σε βιταμίνη C εσπεριδοειδή. Γενικά προτιμήστε μια περισσότερο χορτοφαγική διατροφή η οποία αποτρέπει το διαβήτη και την υπέρταση και κρατά την καρδιά μας υγιή.

Αλλά για να παραμείνετε υγιείς πρέπει επίσης να βγείτε έξω! Η θερμοκρασία του φθινοπώρου είναι ιδανική για έναν περίπατο στο πάρκο και η παραμονή μας σε εξωτερικό χώρο βοηθά στην πρόσληψη της βιταμίνης D, η οποία βοηθά στο αίσθημα ευφορίας αλλά και στη συγκέντρωσή μας. Εάν δεν έχετε το χρόνο για περπάτημα στο πάρκο αλλά έχετε σπίτι με κήπο, εκμεταλλευθείτε τις ήπιες θερμοκρασίες κάνοντας κηπουρική ή μαζεύοντας τα πεσμένα στην αυλή φύλλα.

Δοκιμάστε όλες τις παραπάνω δραστηριότητες ντυμένοι κατάλληλα. Αποφύγετε τα πολύ λεπτά καλοκαιρινά ρούχα, αλλά και τα πολύ ζεστά και βαριά που μας κάνουν να ιδρώνουμε εύκολα. Τα άτομα μεγαλύτερης ηλικίας ή με αναπνευστικά προβλήματα, είναι καλό να καταφεύγουν στο αντιγριπικό εμβόλιο για να προστατευτούν αυτή την περίοδο.

Εάν δεν έχετε κάποια ιδιαίτερη ευαισθησία, φροντίστε να εργάζεστε σε χώρο με ανοιχτά παράθυρα, ώστε να ανακυκλώνεται ο αέρας της αίθουσας. Επίσης προστατεύετε με ένα μαντήλι το στόμα σας όταν βήχετε και πλένετε συχνά τα χέρια σας, καθώς οι επιφάνειες στις οποίες ακουμπάμε αποτελούν εστίες μικροβίων.

Σε περίπτωση που είστε κρυωμένοι ή έχετε γρίπη, καταναλώστε άφθονα υγρά και σούπες και προτιμήστε κάποιο απλό παυσίπονο από τα αντιβιοτικά. Το κρύωμα και η γρίπη είναι κοινές ασθένειες και όχι ιώσεις, κατά συνέπεια τα αντιβιωτικά μάλλον επιτείνουν την κατάστασή μας παρά βοηθούν, καθώς με τα αντιβιοτικά κάποια βακτήρια γίνονται πιο ανθεκτικά και αντιμετωπίζονται δυσκολότερα.

Χαρείτε το φετινό φθινόπωρο, και προστατέψτε την υγεία σας, νιώθοντας ασφαλείς για εσάς και τους αγαπημένους σας με το First Care της Interasco, την καλύτερη επιλογή προγράμματος πρωτοβάθμιας περίθαλψης.