Τα νέα μας

21.06.2019

Πώς μπορούμε να βελτιώσουμε τη συναισθηματική μας ευεξία

ευεξία

Είναι γεγονός ότι ο πραγματικός πλούτος στη ζωή ενός ανθρώπου είναι η υγεία του. Ωστόσο όταν αναφερόμαστε στην υγεία, συνήθως περιοριζόμαστε στη σωματική υγεία και ξεχνάμε την πνευματική και ψυχική υγεία. Επειδή όμως το μυαλό είναι ανώτερο της ύλης, αν κατορθώσουμε να ελέγξουμε τα συναισθήματα, τις σκέψεις, το πως νιώθουμε κατά τη διάρκεια της ημέρας και το πως ανταποκρινόμαστε σε κάθε περίσταση, τότε μπορούμε να θεωρήσουμε ότι έχουμε μία πραγματικά καλή ποιότητα ζωής. Ας δούμε λοιπόν πως μπορούμε να εξασφαλίσουμε τη συναισθηματική και πνευματική μας ευεξία.

Καταρχάς είναι σημαντικό να χτίσουμε μία νοοτροπία, υπό την έννοια του να έχουμε τον έλεγχο του μυαλού μας και να μην το αφήνουμε να σκέφτεται αυθόρμητα και παρορμητικά. Έτσι, θα κατορθώσουμε να εντοπίσουμε τα αρνητικά συναισθήματα όπως είναι η οργή, το μίσος και ο φθόνος και να τα περιορίσουμε, προκειμένου να είμαστε πιο χαρούμενοι και συναισθηματικά υγιείς στο τέλος της κάθε ημέρας.

Έπειτα, βασικό είναι να μένουμε ενεργοί σωματικά, εντάσσοντας στην καθημερινότητά μας την φυσική άσκηση, η οποία επιτρέπει την έκλυση ορμονών που μας τονώνουν, μας χαρίζουν ευεξία και έτσι είμαστε καλύτερα προετοιμασμένοι για τις καθημερινές προκλήσεις, αντιμετωπίζοντάς τες με θάρρος και αυτοπεποίθηση.

Μία άλλη πηγή συναισθηματικής ευεξίας είναι και ο ποιοτικός ύπνος. Εάν κοιμόμαστε συστηματικά λίγες ώρες, χάνουμε ευκολότερα την ψυχραιμία μας, με αποτέλεσμα να αντιδρούμε άσχημα όταν πιεζόμαστε ή νιώθουμε αγχωμένοι και αδυνατούμε να βρούμε εύκολα λύσεις στα καθημερινά μας προβλήματα καθώς στερούμαστε πνευματικής διαύγειας.

Εάν τώρα νιώθουμε πλήξη είναι καιρός να βρούμε ένα καινούργιο χόμπι που θα εξάψει το ενδιαφέρον μας, θα μας κάνει πιο δημιουργικούς και πιο χαρούμενους. Μπορούμε να δοκιμάσουμε για παράδειγμα τη ζωγραφική, που θα μας βοηθήσει να αποτυπώσουμε τα συναισθήματά μας με έναν διαφορετικό τρόπο, είτε την χειροτεχνία που είναι άκρως δημιουργική και μας κάνει ευτυχισμένους όταν φτάνει η στιγμή να θαυμάσουμε το δημιούργημά μας.

Το τελευταίο και βασικότερο σκαλοπάτι στην κλίμακα της συναισθηματικής ευεξίας είναι τα χαμόγελο. Το χαμόγελό μας είναι μία αυθεντική πηγή χαράς τόσο για εμάς όσο και για τους ανθρώπους του περιβάλλοντός μας, που μας βοηθά να συνυπάρχουμε αρμονικά.

Φροντίστε και εσείς για τη συναισθηματική σας ευεξία και νιώστε απόλυτη ασφάλεια για την σωματική σας υγεία, επιλέγοντας τα πρωτοποριακά προγράμματα νοσηλείας New της Interasco.