Τα νέα μας

25.06.2020

Πώς να προσλαμβάνουμε τις πρωτεΐνες που χρειαζόμαστε;

πρωτεΐνες

Όλοι μας έχουμε ανάγκη από τις πρωτεΐνες, καθώς μας προσφέρουν υγιές δέρμα, ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα και διατηρούν την οξύτητα της ακοής μας. Μάλιστα, όσο μεγαλώνουμε οι ανάγκες μας για πρωτεΐνες αυξάνονται. Ο παράγοντας που καθορίζει την ποσότητα των πρωτεϊνών που προσλαμβάνουμε είναι η διατροφή μας. Ας δούμε λοιπόν με ποιες τροφές μπορούμε να εξασφαλίσουμε την αναγκαία ποσότητα πρωτεϊνών.

Η νούμερο ένα πηγή πρόσληψης πρωτεϊνών είναι τα πουλερικά και τα αυγά. Τα πουλερικά μπορούν να μαγειρευτούν με πολλούς διαφορετικούς τρόπους, είναι οικονομικά, απαιτούν μικρό χρόνο ψησίματος και περιέχουν 25 γραμμάρια πρωτεΐνης ανά μερίδα, ενώ ένα μεγάλο αυγό περιέχει 6,24 γραμμάρια πρωτεΐνης.

Πλούσια σε πρωτεΐνη είναι και τα λιπαρά ψάρια, όπως ο σολωμός, ο οποίος μας προσφέρει 29 γραμμάρια πρωτεΐνης ανά μερίδα και επιπλέον είναι πλούσιος σε Ω-3 λιπαρά οξέα, τα οποία είναι επίσης ευεργετικά για τον οργανισμό μας. Πρωτεΐνες περιέχει και το κόκκινο κρέας, ωστόσο η κατανάλωσή  του δε θα πρέπει να ξεπερνά σύμφωνα με τους ειδικούς τις δύο φορές εβδομαδιαία.

Μία κατεξοχήν φυτική πηγή πρωτεϊνών είναι και τα φασόλια σόγιας, τα οποία μας προσφέρουν 29 γραμμάρια πρωτεΐνης ανά μερίδα. Στην κατηγορία των φυτικών πηγών πρωτεΐνης ανήκουν και οι ξηροί καρποί και σπόροι, ωστόσο θα πρέπει να καταλανώνονται με προσοχή, καθώς αποτελούν τροφές υψηλής περιεκτικότητας σε θερμίδες.

Τα γαλακτοκομικά είναι μία ακόμη κατηγορία τροφών πλούσια σε πρωτεΐνες. Ένα ποτήρι γάλακτος χαμηλών λιπαρών μας προσφέρει 8 γραμμάρια πρωτεΐνης, ενώ ένα κύπελλο άπαχου γιαουρτιού μας περιέχει 20 γραμμάρια πρωτεΐνης. Εάν τώρα ακολουθούμε χορτοφαγική διατροφή, μπορούμε να καταναλώσουμε γάλα καρύδας ή αμυγδάλου, τα οποία μας προσφέρουν επίσης πρωτεΐνες αλλά σε μικρότερη ποσότητα ανά μερίδα.

Ακολουθήστε κι εσείς τη διατροφή που θα προσφέρει στον οργανισμό σας την αναγκαία ποσότητα πρωτεΐνών και φροντίστε συνολικά για την υγεία σας, επιλέγοντας τα ολοκληρωμένα προγράμματα νοσηλείας New της Interasco, τα οποία σας προσφέρουμε μέχρι τις 30/06/2020 με μειωμένο τιμολόγιο κατά 10% και σταθερό κόστος για την πρώτη επέτειο της ανανέωσης των ασφαλιστηρίων συμβολαίων.