Τα νέα μας

07.05.2020

Πώς να είμαστε πιο ευτυχισμένοι καθημερινά

ευτυχισμένοι

Υπάρχουν στιγμές της ημέρας που αισθανόμαστε λιγότερο ευτυχισμένοι, με αποτέλεσμα να μας κατακλύζουν διάφορα αρνητικά συναισθήματα όπως ο φόβος και το άγχος. Ας δούμε λοιπόν με ποιους εύκολους τρόπους θα καταφέρουμε να ανακτήσουμε το πολύτιμο αίσθημα της ευτυχίας καθημερινά.

Καταρχάς θα πρέπει να υιοθετήσουμε μία θετική στάση απέναντι στις καταστάσεις. Σίγουρα στη ζωή μας υπάρχουν απρόοπτα και δύσκολες στιγμές, όμως αν αντιμετωπίσουμε τις αντιξοότητες με αποφασιστικότητα και αισιοδοξία, θα καταφέρουμε να τις ξεπεράσουμε. Έπειτα βασικό είναι το να εστιάζουμε στο παρόν και στο μέλλον. Οποιεσδήποτε λανθασμένες κινήσεις και ενέργειές μας που ανήκουν στο παρελθόν δεν πρόκειται να αλλάξουν. Αντί λοιπόν να σκεπτόμαστε συνεχώς τα γεγονότα του παρελθόντος -τα οποία δε μπορούμε να αλλάξουμε- είναι προτιμότερο να εστιάσουμε τη σκέψη μας και τις δυνάμεις μας στο πως θα διορθώσουμε τα όποια λάθη μας στο παρόν, προκειμένου να μπορούμε να απολαμβάνουμε ουσιαστικά την κάθε ημέρα της ζωής μας και να είμαστε ευτυχισμένοι.

Κάτι που επίσης δεν πρέπει να ξεχνάμε είναι το να αγαπάμε τον εαυτό μας και να περιορίσουμε τη σκληρή αυτοκριτική. Έτσι θα εκτιμάμε πραγματικά ό, τι καταφέρνουμε, θα τονώσουμε την αυτοπεποίθησή μας και θα έχουμε περισσότερους λόγους να είμαστε ουσιαστικά ευτυχείς. Και επειδή η ζωή μας είναι μία σειρά από διαρκείς αλλαγές και ανατροπές, οφείλουμε να προσαρμοζόμαστε διαρκώς σε αυτές και να βρίσκουμε τρόπους για να τις αξιοποιούμε προς όφελός μας. Άλλωστε οι αλλαγές δεν είναι πάντοτε αρνητικές, και μπορούν να μας προσφέρουν νέα, πιο ωφέλιμα δεδομένα.

Αν αισθανθούμε δυσθυμία κατά τη διάρκεια της ημέρας, μπορούμε να αποφορτιστούμε κάνοντας έναν μικρό περίπατο. Αυτό το σύντομο διάλειμμα θα μας δώσει τον χρόνο που χρειαζόμαστε για να ανασυγκροτηθούμε και να αποβάλλουμε τις αρνητικές σκέψεις.

Τέλος, δεν πρέπει να ξεχνάμε να είμαστε ευγνώμονες για τις μικρές καθημερινές στιγμές ευτυχίας που μπορεί να μας χαρίσει ένα ηλιόλουστο πρωινό, ένα χαμόγελο και μία αγκαλιά από τους αγαπημένους μας.

Ακολουθήστε κι εσείς τα παραπάνω βήματα για να περιορίσετε τις αρνητικές σκέψεις και να είστε πιο ευτυχείς καθημερινά και νιώστε ασφαλείς για την υγείας σας, επιλέγοντας τα πρωτοποριακά προγράμματα νοσηλείας New της Interasco.