Τα νέα μας

27.12.2018

Επιλογές για πιο ευτυχισμένη ζωή!

ζωή

Η ζωή μας είναι ουσιαστικά μία σειρά επιλογών και κάθε μέρα κλείνει ανάλογα με τις επιλογές που κάναμε την ημέρα αυτή. Οι μικρές επιλογές, αυτές που κάνουμε καθημερινά χωρίς δεύτερη σκέψη είναι αυτές που αθροιστικά κάνουν τη μεγαλύτερη διαφορά στη ζωή μας.

Σε κάθε περίπτωση ωστόσο οι επιλογές που κάνουμε καθορίζουν και την ποιότητα της ζωής μας. Συνεπώς αν θέλουμε να έχουμε μία συναρπαστική ζωή, γεμάτη ομορφιά και ευτυχία, θα πρέπει να κάνουμε και τις σωστές επιλογές.

Ας δούμε λοιπόν κάποιες επιλογές που μας οδηγούν σε μία καλύτερη ποιότητα ζωής.

Η πρώτη επιλογή είναι η σωστή διατροφή. Ξεκινήστε να καταναλώνετε περισσότερα λαχανικά και να αποφεύγετε την υπερβολικά επεξεργασμένη τροφή. Έτσι θα κερδίσετε περισσότερη ενέργεια, διάθεση και πιο θετικές σκέψεις.

Επιλέξτε να βγείτε έξω για τρέξιμο. Το τρέξιμο είναι μία δραστηριότητα που ενεργοποιεί όλο το σώμα, εκτονώνει και απαλλάσσει από το στρες. Οπότε μην το σκέφτεστε πολύ, απλά τρέξτε!

Φροντίστε για την ενυδάτωσή σας, καθώς συχνά η κακή διάθεση και η δυσθυμία προέρχονται από την αφυδάτωση του οργανισμού. Θυμηθείτε να καταναλώνετε άφθονη ποσότητα νερού όποτε νιώθετε διψασμένοι.

Εάν θέλετε να χαλαρώσετε κάντε έναν περίπατο. Έτσι θα αποκτήσετε και πάλι πνευματική διαύγεια και θα παραμείνετε υγιείς. Κι αν αισθάνεστε το περπάτημα μοναχική δραστηριότητα, περπατήστε με έναν φίλο σας.

Άλλη επιλογή η οποία είναι και εξαιρετικά «μοδάτη» αυτή την περίοδο είναι ο διαλογισμός, όχι μόνο για λόγους πνευματικούς, αλλά κυρίως για λόγους αυτοσυγκέντρωσης και αποδέσμευσης του εγκεφάλου μας και της καρδιάς μας από αρνητικές σκέψεις και συναισθήματα αντίστοιχα.

Άλλη εύκολη επιλογή είναι να συναντηθείτε με ένα φίλο σας για έναν καφέ ή για μία σύντομη βόλτα. Η αλληλεπίδραση με τα αγαπημένα μας πρόσωπα μας βοηθά να απαλλαγούμε από το άγχος και τη ρουτίνα της καθημερινότητας.

Βοηθήστε τους συνανθρώπους σας. Το αίσθημα πληρότητας που μας κατακλύζει όταν τείνουμε ένα χέρι βοήθειας, μας κάνει εξαιρετικά πλούσιους συναισθηματικά. Και τέλος, μην ξεχνάτε να χαμογελάτε. Το χαμόγελο δεν κοστίζει, αλλά κάνει αληθινά πλούσιους αυτούς στους οποίους το χαρίζουμε!

Κάνετε κι εσείς τις σωστές επιλογές για μία καλύτερη ποιότητα ζωής και επιλέξτε για την υγεία σας τα καινοτόμα προγράμματα νοσηλείας New της Interasco.