Τα νέα μας

08.11.2019

Πώς θα μπορέσουμε να ελέγξουμε τους φόβους μας

 

Οι περισσότεροι άνθρωποι βιώνουν φοβικά συναισθήματα και συχνά κατακλύζονται τόσο έντονα από αυτά, που νιώθουν ότι η διαφυγή είναι σχεδόν ανέφικτη. Το κλειδί για να ξεπεράσουμε τους φόβους μας είναι το να κατανοήσουμε ότι το κάθε τι που φοβόμαστε αποτελεί μία αφορμή για να γινόμαστε καλύτεροι και όχι έναν ακόμη παράγοντα παρελκυστικό για την επιτυχία μας. Ας δούμε λοιπόν πως θα το καταφέρουμε αυτό.

Το πρώτο βήμα είναι να «αγκαλιάσουμε» τους φόβους μας, να εστιάσουμε σε αυτούς και να κατανοήσουμε την πραγματική πηγή που μας προκαλεί ένα φοβικό συναίσθημα. Το επόμενο βήμα είναι να αναλύσουμε το πρόβλημα που μας απασχολεί και να αναζητήσουμε πιθανούς τρόπους επίλυσής του. Επιδεικνύοντας την πυγμή και το θάρρος που απαιτείται μπορούμε να σημειώσουμε στο ημερολόγιό μας το τι ακριβώς μας φοβίζει και ακριβώς από κάτω τους πιθανούς τρόπους αντιμετώπισης του προβλήματός μας. Έτσι θα καταλήξουμε προοδευτικά στις ενέργειες που είναι πιθανότερο να λύσουν το πρόβλημά μας. Εάν κατανοούμε ότι η έμπνευσή μας λιγοστεύει και μας εμποδίζει από το βρούμε λύσεις, μπορούμε να ζητήσουμε τη γνώμη ενός καλού φίλου ή κάποιου συναδέλφου που εκτιμούμε πραγματικά.

Αμέσως μετά τον εντοπίσμό της λύσης έρχεται η αναγκαία συναισθηματική αντίδραση. Το να οπλιστούμε δηλαδή με το απαραίτητο θάρρος που θα μας βοηθήσει να εκπληρώσουμε το σχέδιο δράσης μας, προκειμένου να λύσουμε το πρόβλημα που μας φοβίζει και μας κρατάει εγκλωβισμένους. Και το μεγάλο ερώτημα που ανακύπτει εδώ είναι: οι ενέργειές μας θα έχουν το επιθυμητό αποτέλεσμα ή όχι; Εδώ η απάντηση είναι διττή. Εάν λύσουμε το πρόβλημά μας και διώξουμε τους φόβους μας θα είμαστε νικητές. Εάν δεν λύσουμε το πρόβλημά μας θα είμαστε και πάλι νικητές γιατί θα κάναμε ό, τι ήταν δυνατό από πλευράς μας προκειμένου να αντιμετωπίσουμε τους φόβους μας. Η όλη αυτή διαδικασία αντιμετώπισης των φόβων μας θα μας κάνει πιο δυνατούς, χαρούμενους και προοδευτικά περισσότερο επιτυχημένους.

Αντιμετωπίστε κι εσείς τους φόβους σας για να αγκαλιάσετε την επιτυχία και διώξτε μακρία κάθε φόβο για την υγεία της οικογένειάς σας, επιλέγοντας το πρωτοποριακό πρόγραμμα νοσηλείας Platinum Family της Interasco.