Τα νέα μας

08.03.2018

Χρόνια Πολλά σε όλες τις γυναίκες!

Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας - Χρόνια πολλά σε όλες τις γυναίκεςΗ 8η Μαρτίου καθιερώθηκε το 1977 από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών ως παγκόσμια ημέρα για τα γυναικεία δικαιώματα. Αποτελεί μια ημέρα κινητοποίησης για την ισότητα των δύο φύλων που έχει τις ρίζες της στις ΗΠΑ και στην Ευρώπη, όπου από τις αρχές του 20ου αιώνα οι γυναίκες ζητούσαν και διεκδικούσαν να είναι ισάξιες με τους άνδρες πολίτες.

Συνεχίζοντας στο σήμερα, όπου η ισότητα ανδρών και γυναικών στον κοινωνικό και εργασιακό τομέα, αλλά και στον τομέα των επιστημών θεωρείται δεδομένη, εορτάζονται τα όσα έχουν καταφέρει οι γυναίκες μέχρι σήμερα. Ταυτόχρονα, η σημερινή ημέρα αποτελεί μια άριστη ευκαιρία για όλες τις γυναίκες να αναλογιστούν την πολύτιμη θέση που κατέχουν πλέον στην κοινωνία μας, αλλά και το ρόλο τους εντός της οικογένειας, ως μητέρες και να μην ξεχνούν να φροντίζουν τον εαυτό τους και να μεριμνούν για την υγεία τους, προκειμένου να είναι σε θέση να στηρίζουν τα αγαπημένα τους συγγενικά πρόσωπα.

Απαραίτητοι γυναικείοι προληπτικοί έλεγχοι είναι οι καθαρά αιματολογικοί έλεγχοι, ο έλεγχος των έσω-γεννητικών οργάνων, το Pap Test, αλλά και η ψηφιακή μαστογραφία. Φυσικά εκτός των παραπάνω εξετάσεων πολύ σημαντικό ρόλο παίζει η ισορροπημένη διατροφή και η τακτική άσκηση (τουλάχιστον τρεις φορές εβδομαδιαίως) ιδιαίτερα κατά την περίοδο της εμμηνόπαυσης, κατά την οποία ο γυναικείος οργανισμός βιώνει μεγάλες ορμονολογικές μεταβολές, οι οποίες δύνανται να επηρεάσουν μια γυναίκα όχι μόνο σωματικά αλλά και ψυχολογικά.

Είναι σημαντικό επομένως να μεριμνούμε για τα παραπάνω, και μια τέτοια ημέρα να μη λησμονούμε να χαρίζουμε ένα χαμόγελο και μια αγκαλιά σε όλες τις γυναίκες της ζωής μας, τις φίλες, τις κόρες, τις μητέρες και συζύγους!

Η Interasco εύχεται Χρόνια Πολλά σε όλες τις ασφαλισμένες και σε όλες τις γυναίκες, μένοντας πάντα πιστή στις ανάγκες σας και προσφέροντάς σας τις καλύτερες λύσεις για την πρωτοβάθμια αλλά και τη δευτεροβάθμια περίθαλψη των ιδίων αλλά και των οικογενειών σας!