Τα νέα μας

22.11.2019

Πώς θα αντιμετωπίσουμε το αίσθημα της ανασφάλειας

ανασφάλειας

Όλοι μας νιώθουμε ανασφαλείς κάποιες φορές. Ωστόσο, εάν αυτό το συναίσθημα είναι επαναλαμβανόμενο ασχέτως της κατάστασης την οποία βιώνουμε, το μόνο σίγουρο είναι ότι ταλαιπωρούμαστε πολύ περισσότερο από ότι θα έπρεπε. Συνήθως, οι αιτίες της ανασφάλειας είναι το αίσθημα της έλλειψης χρόνου, η λανθασμένη αντίληψη που έχουμε για τον εαυτό μας και το γεγονός ότι δεν μπορούμε να συγχωρήσουμε εύκολα τον εαυτό μας. Ας δούμε λοιπόν πως μπορούμε να περιορίσουμε την ανασφάλειά μας.

Βασικός «εχθρός» στο δρόμο μας για την αντιμετώπιση της ανασφάλειας είναι η άρνησή της. Επομένως, το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνουμε είναι να παραδεχτούμε το αίσθημα της ανασφάλειας που νιώθουμε λέγοντας «τώρα νιώθω ανασφαλής». Έτσι μπορούμε να επιτύχουμε τρεις σημαντικούς στόχους.

Πρώτον, καταφέρνουμε να διαχωρίσουμε τον εαυτό μας από την ανασφάλεια, λέγοντας ότι απλά είμαστε ένα άτομο που νιώθει ανασφάλεια μία δεδομένη στιγμή και όχι είμαστε γενικά και αόριστα ανασφαλείς. Έτσι επιτυγχάνουμε το δεύτερο στόχο, το να καταφέρουμε δηλαδή να είμαστε πιο συγκαταβατικοί και λιγότερο επικριτικοί με τον εαυτό μας. Γνωρίζοντας τι μας συμβαίνει, συμφιλιωνόμαστε με τον εαυτό μας. Ο τρίτος στόχος έγκειται στο ότι συνειδητοποιώντας το αίσθημα της ανασφάλειάς μας αποδεχόμαστε και «αγκαλιάζουμε» την πραγματικότητά μας. Αποκτάμε αυτογνωσία και θάρρος, που προοδευτικά θα μας οδηγήσουν και στο να μη νιώθουμε ανασφαλείς χωρίς κανέναν προφανή λόγο και αιτία.

Ανακεφαλαιώνοντας, ο τρόπος σκέψης, δράσης και αντίδρασης που περιγράψαμε μπορεί να μας βοηθήσει στο να αντιλαμβανόμαστε ευκολότερα την ανασφάλειά μας, να αποστασιοποιούμαστε από αυτήν και να οπλιζόμαστε με το απαιτούμενο θάρρος προκειμένου να ξεπερνάμε ευκολότερα το αρνητικό συναίσθημα.

Μάθετε κι εσείς να αντιμετωπίζετε αποτελεσματικά το αίσθημα της ανασφάλειας και νιώστε ξέγνοιαστοι για την υγεία της οικογένειάς σας, εξασφαλίζοντας τους αγαπημένους σας με το πλήρες πρόγραμμα νοσηλείας New Platinum της Interasco.