Τα νέα μας

12.05.2020

Tips για να προστατευθούμε από τις αλλεργίες

Πολλά άτομα υποφέρουν είτε από αλλεργίες που οφείλονται σε παράγοντες των εσωτερικών χώρων, όπως είναι για παράδειγμα η σκόνη,  είτε από εποχικές αλλεργίες, όπως είναι για παράδειγμα η αλλεργία στην γύρη. Ας δούμε λοιπόν ορισμένα χρήσιμα tips που μπορούν να μας προστατεύσουν από τα είδη αλλεργιών που αναφέραμε.

Καταρχάς, ένας τρόπος για να αντιμετωπίσουμε τη γύρη είναι να φοράμε γυαλιά ηλίου. Τα γυαλιά ηλίου μειώνουν την ποσότητα της γύρης που εισέρχεται στα μάτια μας. Επίσης, τα μάτια που είναι ερεθισμένα από αλλεργίες είναι πιο ευαίσθητα στο ηλιακό φως, οπότε το πλεονέκτημα της χρήσης γυαλιών ηλίου είναι διπλό.

Επίσης είναι καλό να αποφεύγουμε να έχουμε στο σπίτι μας φυτά που παράγουν γύρη, όπως είναι για παράδειγμα οι θάμνοι και τα μικρά δέντρα εσωτερικού χώρου. Εάν τώρα έχουμε εντοπίσει τα φυτά που μας προκαλούν αλλεργία, όπως είναι για παράδειγμα τα κωνοφόρα, είναι καλό να αποφεύγουμε να κινούμαστε σε περιοχές με σχετική βλάστηση.

Ένας ακόμη βασικός παράγοντας αλλεργιών είναι και τα ακάρεα που συνήθως αναπτύσσονται στα κλινοσκεπάσματα και στα λούτρινα παιχνίδια των μικρών παιδιών. Για να αντιμετωπίσουμε τα ακάρεα πρέπει να απομακρύνουμε τα λούτρινα παιχνίδια από τα κρεβάτια των παιδιών αλλά και να πλένουμε όλα τα κλινοσκεπάσματά μας τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα σε όσο πιο υψηλή θερμοκρασία γίνεται. Εάν τώρα έχουμε αλλεργία στην μούχλα, θα πρέπει να έχουμε υπόψη μας ότι βασική αιτία ανάπτυξης αυτής είναι η υγρασία. Για να ρυθμίσουμε την υγρασία στο σπίτι μας μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε έναν αφυγραντήρα ή το κλιματιστικό μας, προκειμένου να διατηρήσουμε την υγρασία των δωματίων κοντά στο 50%. Επίσης θα πρέπει να φροντίσουμε να καθαρίζουμε τακτικά τα φίλτρα του κλιματιστικού και του αφυγραντήρα μας αλλά και να επισκευάσουμε τυχόν διαρροές που υπάρχουν στο σπίτι.

Τέλος, για να προστατευθούμε από την αλλεργία στην σκόνη, θα πρέπει να καθαρίζουμε επιμελώς σημεία του σπιτιού όπως είναι τα παράθυρα, οι κουρτίνες και τα παντζούρια, καθώς η σκόνη αρχικά συναντά αυτά τα σημεία προτού εισέλθει στο υπόλοιπο σπίτι.

Ακολουθήστε κι εσείς τα παραπάνω απλά tips, για να προστατευθείτε από τις αλλεργίες και νιώστε ασφαλείς για την υγεία σας επιλέγοντας το ολοκληρωμένο πρόγραμμα πρωτοβάθμιας περίθαλψης First Care της Interasco.