Τα νέα μας

23.03.2021

Tips ευεξίας για να έχουμε μία καλύτερη ποιότητα ζωής

ποιότητα ζωής

Στην προσπάθειά μας να νιώσουμε ευεξία και να αποκτήσουμε καλύτερη ποιότητα ζωής, απαιτούνται συνεπείς και συνεκτικές προσπάθειες, προκειμένου να προσφέρουμε στον εαυτό μας ό, τι καλύτερο μπορούμε. Ας δούμε λοιπόν κάποιους απλούς τρόπους για να βελτιώσουμε την ποιότητα της ζωής μας.

Καταρχάς είναι σημαντικό να φροντίζουμε για την σωστή ενυδάτωση του οργανισμού μας. Μάλιστα η κατανάλωση αρκετής ποσότητας νερού στο πρωινό μας έχει πολλαπλά οφελη καθώς αναζωογονεί το σώμα μας, αποβάλλει τις τοξίνες, βελτιώνει τον μεταβολισμό, τονώνει την σκέψη μας και ενισχύει το ανοσοποιητικό μας σύστημα.

Επίσης θα πρέπει να αφιερώνουμε χρόνο για έναν περίπατο στη φύση, προκειμένου να ενδυναμώσουμε το αναπνευστικό μας σύστημα, να βελτιώσουμε την αρτηριακή πίεση και τους καρδιακούς παλμούς, να αποβάλλουμε το καθημερινό άγχος και να γίνουμε πιο ευτυχείς και δραστήριοι.

Η μουσική διαδραματίζει επίσης σημαντικό ρόλο στο να νιώσουμε καλύτερα. Την επόμενη φορά λοιπόν που θα ετοιμαζόμαστε για την εργασία μας μπορούμε να βάλουμε την αγαπημένη μας playlist για να ηρεμήσουμε και να νιώσουμε έτοιμοι να ξεκινήσουμε δυναμικά την ημέρα μας.

Εάν τώρα νιώθουμε ότι η ρουτίνα μας καταβάλλει καλό θα είναι να δοκιμάσουμε να κάνουμε κάτι νέο καθημερινά. Οι νέες δραστηριότητες θα κάνουν πιο συναρπαστική την καθημερινότητά μας, θα μας βγάλουν από την ζώνη ασφαλείας μας και θα μας ενδυναμώσουν πνευματικά.

Και επειδή η καλή υγεία του οργανισμού εξαρτάται κατά 70-80% από τη διατροφή μας, είναι στο χέρι μας να υιοθετήσουμε ένα πιο ποιοτικό διαιτολόγιο, πλούσιο σε φρούτα και λαχανικά που θα μας προφυλάξει από τις  εποχικές ασθένειες και θα βοηθήσει στον αποτελεσματικότερο έλεγχο του σωματικού μας βάρους.

Τέλος, βασική για την ευεξία μας είναι και η στάση του σώματός μας. Μία ευθυτενής στάση κατά το κάθισμα αλλά και το βάδισμά μας, θα μας βοηθήσει να εργαζόμαστε πιο ξεκούραστα για περισσότερες ώρες, και θα συμβάλλει στη μείωση των μυικών πόνων, ενώ ταυτόχρονα θα μας δώσει μεγαλύτερο αίσθημα αυτοπεποίθησης.

Ακολουθήστε κι εσείς τα παραπάνω απλά tips που συμβάλλουν ουσιαστικά στο αίσθημα ευεξίας και σε μία καλύτερη ποιότητα ζωής και φροντίστε για την υγεία σας επιλέγοντας τα ολοκληρωμένα προγράμματα πρωτοβάθμιας περίθαλψης First Care και First Care Advanced της Interasco.