Τα νέα μας

30.11.2018

Tips για να επιλέξετε τη σωστή παλέτα χρωμάτων για το σπίτι σας!

Η ανακαίνιση του σπιτιού μας είναι ομολογουμένως ένα εγχείρημα που απαιτεί ιδιαίτερη προσπάθεια. Η διαδικασία γίνεται δυσκολότερη όταν καλούμαστε να επιλέξουμε τα νέα χρώματα που θα διακοσμήσουν τους τοίχους του σπιτιού μας. Ας δούμε λοιπόν πως μπορούμε να επιλέξουμε μια παλέτα χρωμάτων για να διακοσμήσουμε ολόκληρο το σπίτι μας!

Καταρχάς θα πρέπει να εντοπίσουμε τα δωμάτια που είναι «ορατά» το ένα στο άλλο. Περπατήστε στο σπίτι σας και παρατηρήστε ποιους χώρους μπορείτε να δείτε από ποιο δωμάτιο, σημειώστε αυτά τα δωμάτια, και οι σημειώσεις σας θα αποτελέσουν τη βάση σας, για το πλάνο όλου του σπιτιού.

Ξεκινήστε διαλέγοντας ένα χρώμα για το κεντρικό και πιο μεγάλο δωμάτιο, που κατά πάσα πιθανότητα είναι το σαλόνι ή η κουζίνα σας, καθώς αυτή θα είναι μια καλή αρχή για να ξεκινήσετε την παλέτα του σπιτιού. Διαλέξτε ένα απαλό ουδέτερο χρώμα , για το κυρίως δωμάτιο, για να μπορέσετε να επιλέξετε εύκολα και τα υπόλοιπα χρώματα.

Στη συνέχεια ξεκινήστε να φτιάχνετε την παλέτα με κοντινές αποχρώσεις. Ένας εύκολος τρόπος για να το πετύχετε αυτό είναι να ξεκινήσετε αγοράζοντας μια μεγάλη ποσότητα από σκούρο χρώμα και στη συνέχεια να αναμίξετε το σκούρο με λευκό χρώμα για να δημιουργήσετε μια πιο φωτεινή εκδοχή.

Επίσης καλό είναι να έχετε μια στρατηγική όταν διαλέγετε χρώματα για έναν ανοιχτό χώρο. Χρησιμοποιώντας αποχρώσεις κοντινές πετυχαίνετε περισσότερη αρμονία στο σύνολο ενός μεγάλου ενιαίου χώρου.

Εάν τώρα το σπίτι σας χωρίζεται σε δύο ορόφους, μπορείτε εύκολα να δημιουργήσετε διαφορετική ατμόσφαιρα μεταξύ των ορόφων, βασισμένη στα χρώματα που διαλέξατε. Εστιάζοντας επίσης σε έναν όροφο κάθε φορά, η όλη διαδικασία μπορεί να γίνει πιο εστιασμένα και πιο εύκολα.

Ακόμη, σημαντικό είναι να διατηρήσουμε τους χώρους που συνδέουν τα δωμάτια χρωματικά ουδέτερους. Το λευκό, το μπεζ και το γκρι είναι εξαιρετικές επιλογές για τους διαδρόμους και τις σκάλες σας και «ξεκουράζουν» το μάτι καθώς κινούμαστε σε περιοχές με πιο έντονα χρώματα.

Τέλος μην ξεχάσετε πριν ξεκινήσετε να δοκιμάσετε τα χρώματα που έχετε επιλέξει βάφοντας ένα φύλλο μουσαμά ώστε να δείτε αν πραγματικά ταιριάζουν μεταξύ τους, καθώς πολλές φορές τα δείγματα στα καταστήματα χρωμάτων διαφέρουν από την πραγματική τους απόχρωση.

Διακοσμείστε κι εσείς το σπίτι σας επιλέγοντας τα κατάλληλα χρώματα και νιώστε απαλλαγμένοι από οποιονδήποτε κίνδυνο που ενδέχεται να απειλήσει την περιουσία σας, επιλέγοντας τα προγράμματα Προστασία Στέγης 1-2-3 της Interasco.