Τα νέα μας

07.08.2019

Tips για ασφαλή έκθεση στον ήλιο

ήλιο

Βρισκόμαστε πλέον στην καρδιά του καλοκαιριού. Η ζέστη μας καλεί να επισκεφθούμε την πλησιέστερη παραλία και να απολαύσουμε ένα καλοκαιρινό μπάνιο. Για να απολαύσουμε όμως γενικότερα το καλοκαίρι με ασφάλεια και να προστατευθούμε από τον ισχυρό καλοκαιρινό ήλιο θα πρέπει να ακολουθήσουμε κάποια απλά και εύκολα tips.

Καταρχάς όταν βγαίνουμε στον ήλιο είναι καλύτερο να φοράμε λευκά ρούχα, που αντανακλούν το φως του ήλιου, τα οποία να είναι κατασκευασμένα από φυσικό υλικό όπως λινό, βαμβάκι ή βισκόζη. Σημαντικό είναι  επίσης να προστατεύουμε και το πρόσωπό μας, φορώντας καπέλο, για την αποφυγή  εγκαυμάτων στο πρόσωπο.

Τα γυαλιά ηλίου θα πρέπει να είναι αγαπημένο μας αξεσουάρ, καθώς προστατεύουν τα μάτια μας από τις ακτίνες UV οι οποίες μπορούν να προκαλέσουν σοβαρές οφθαλμολογικές παθήσεις μία εκ των οποίων είναι και ο καταρράκτης. Το κατάλληλο ζευγάρι γυαλιών ηλίου δεν είναι αυτό που είναι εξαιρετικά ακριβό, αλλά αυτό που έχει ένδειξη προστασίας από τις ακτίνες UVΑ και UVB κατά 99% ή 100%.

Ακόμη, για να αποφύγουμε τα εγκαύματα, πρέπει να περιορίσουμε την έκθεσή μας στον ήλιο από τις 10 το πρωί μέχρι και τις 4 το απόγευμα, καθώς αυτές τις ώρες οι ακτίνες του ηλίου είναι εξαιρετικά δυνατές και επιβλαβείς για το δέρμα μας. Εάν είμαστε στην παραλία αυτές τις ώρες, θα πρέπει να καθόμαστε κάτω από ομπρέλα, ενώ σε μία τυπική βόλτα μας στην πόλη μπορούμε να προτιμήσουμε τη σκιά ενός δέντρου για να απολαύσουμε τον καφέ ή το γεύμα μας.

Σημαντική είναι και η σωστή χρήση του αντιηλιακού, καθώς οι ακτίνες UV χρειάζονται μόλις 15 λεπτά για να βλάψουν το δέρμα μας. Πρέπει να βάζουμε αντιλιηλιακό τουλάχιστον 15 λεπτά πριν από την έκθεσή μας στον ήλιο, ακόμη κι αν ο καιρός είναι συννεφιασμένος. Επίσης, όταν είμαστε στη θάλασσα, πρέπει να βάζουμε αντιηλιακό πριν και αφού βγούμε από το νερό. Και το βασικότερο όλων: όσο και να μας αρέσει το μαύρισμα πρέπει να αποφεύγουμε την ηλιοθεραπεία, αλλά και τα τεχνητά μέσα μαυρίσματος καθώς είναι εξίσου επιβλαβή με το φυσικό ηλιακό φως για το δέρμα μας.

Απολαύστε κι εσείς το καλοκαίρι και τον ήλιο με ασφάλεια, και προστατέψτε την υγεία της οικογένειάς σας επιλέγοντας το ολοκληρωμένο πρόγραμμα πρωτοβάθμιας φροντίδας First Care της Interasco.