Τα νέα μας

20.07.2021

Πρακτικές συμβουλές για Γονείς και Πρωτοετείς Φοιτητές

συμβουλές

 

Η Φοιτητική ζωή είναι μια υπέροχη εμπειρία. Αποτελεί ορόσημο στη ζωή του κάθε φοιτητή που καλείται να αντιμετωπίσει νέες εμπειρίες και νέες προκλήσεις ειδικά όταν είναι μακριά από την οικογενειακή εστία και καλείται να ζήσει μόνος του.

Κάθε πρωτοετής ανοίγει τα φτερά του, κάνοντας μια νέα αρχή  και γίνεται πιο ανεξάρτητος και αυτόνομος. Στην αρχή βέβαια τα συναισθήματα είναι ανάμικτα. Ενθουσιασμός, χαρά αλλά και άγχος, αγωνία να βρεις στέγη, να δημιουργήσεις νέες παρέες, να κάνεις νέες γνωριμίες.

Μερικές συμβουλές που μπορεί να βοηθήσουν σε μια πιο εύκολη μετάβαση είναι:

  • Συμμετοχή σε ομάδες φοιτητών που δραστηριοποιούνται σε διάφορους τομείς και ενδιαφέροντα, όπως θέατρο, μουσική, ρομποτική, κα. Είναι ένας τρόπος για νέες γνωριμίες και δημιουργικό χρόνο ειδικά με συμφοιτητές που έχουν κοινά ενδιαφέροντα.
  • Καθημερινή παρακολούθηση των μαθημάτων της Σχολής. Το διάβασμα είναι πάντα προτεραιότητα.
  • Σωστή διατροφή και άθληση. Η υγεία είναι το πολυτιμότερο αγαθό. Η κατανάλωση λαχανικών, φρούτων και το μαγείρεμα στο σπίτι απλών και εύκολων συνταγών είναι προτιμότερο από το πλαστικό φαγητό.
  • Ενημέρωση και συμμετοχή με φίλους στα καλλιτεχνικά δρώμενα που γίνονται στη πόλη, που βοηθούν στην κοινωνικοποίηση.

Για τους γονείς που είναι πάντα δίπλα στα παιδιά τους, είναι μια εξίσου σημαντική στιγμή, με ένταση και άγχος, τόσο γιατί το παιδί αποχωρεί και δημιουργείται απόσταση, αλλά και γιατί τα έξοδα είναι ιδιαίτερα αυξημένα (στέγη, σίτιση, κα.).

Μια λύση που παρέχει ασφάλεια και σιγουριά για οτιδήποτε έκτακτο προκύψει, είναι η κάρτα υγείας First Care Family & First Care Family Advanced. Μόνο με 10 ευρώ το μήνα τόσο οι γονείς όσο και ο φοιτητής είναι ασφαλισμένοι, έχοντας κάλυψη σε διαγνωστικά κέντρα και σε μεγάλα ιδιωτικά νοσοκομεία για ιατρικές επισκέψεις και διαγνωστικές εξετάσεις. Για περισσότερες πληροφορίες, ακολουθήστε το σύνδεσμο https://bit.ly/3zfA34n