Τα νέα μας

20.03.2018

20 Μαρτίου: Παγκόσμια ημέρα ευτυχίας!

Τη σημερινή ημέρα εορτάζεται παγκοσμίως το συναίσθημα της ευτυχίας! Το ερώτημα ωστόσο που προκύπτει είναι ποιες συνιστώσες της ζωής ενός ανθρώπου είναι καθοριστικές στο να μπορούμε να τον θεωρήσουμε ευτυχισμένο.

Σύμφωνα με έρευνες που έχουν πραγματοποιηθεί η ευτυχία φαίνεται να εξαρτάται κατά βάσιν από τον τρόπο ζωής και συμπεριφοράς ενός ατόμου. Αποδεικνύεται πως μας γεμίζουν χαρά οι μικρές καθημερινές στιγμές, αλλά και ότι οι επιτυχημένες αποφάσεις που παίρνουμε στην ζωή μας. Γι’ αυτό και είναι σημαντικό την ευτυχία που αισθανόμαστε να τη μοιραζόμαστε με τα αγαπημένα μας πρόσωπα, και να μην τη βιώνουμε μόνο προσωπικά , ώστε να παραμένουμε ευτυχισμένοι αλλά να κάνουμε χαρούμενα και τα αγαπημένα μας πρόσωπα.

Αναφορικά με τον τρόπο ζωής μας είναι σημαντικό να αισθανόμαστε τυχεροί για πράγματα τα οποία έχουμε κατακτήσει μετά από προσπάθειες ετών και να αναζητήσουμε στόχους τους οποίους ακόμη δεν έχουμε καταφέρει, εστιάζοντας στο πως μπορούμε να τους επιτύχουμε. Επίσης σημαντικός παράγοντας είναι η καθαρότητα στη συμπεριφορά μας απέναντι στους άλλους ανθρώπους, που μας απαλλάσσει από τύψεις και χαμηλή αξιολόγηση και αυτό-αξιολόγηση. Επιπλέον είναι βασικό να αφιερώνουμε στον εαυτό μας προσωπικό χρόνο, για να διασκεδάσουμε με τους φίλους μας αλλά και να κοιμόμαστε αρκετές ώρες, καθώς ο σωστός ύπνος μας προσφέρει αποδεδειγμένα καλύτερη συγκέντρωση και ευεξία.

Εκτός από την ανάπαυση, σημαντικό είναι και να εργαζόμαστε με όρεξη, δημιουργικότητα και συναδελφικότητα. Ακόμη, πρέπει να είμαστε πρόθυμοι να προσφέρουμε βοήθεια και να συμπαραστεκόμαστε στους συγγενείς, στους φίλους και ευρύτερα στους συνανθρώπους μας καθώς έτσι αποκτάμε στηρίγματα και δύναμη, σε στιγμές που και εμείς αντίστοιχα θα χρειαστούμε τη βοήθειά τους.

Τέλος, ο πιο σημαντικός παράγοντας της ευτυχίας, που αποδεικνύει συνάμα και την ανωτερότητα ενός ατόμου είναι η ικανότητα και η δύναμη της συγχώρεσης. Η συγχώρεση λυτρώνει το άτομο που έκανε κάποιο σφάλμα και ταυτόχρονα μας κρατά μακριά από αρνητικά συναισθήματα. Κατά συνέπεια όλων των παραπάνω, η κατάκτηση της ευτυχίας είναι συνάρτηση πολλών παραμέτρων της ζωής μας, τις οποίες εφόσον μπορέσουμε να βελτιώσουμε, μπορούμε να είμαστε αλλά και να παραμένουμε ευτυχισμένοι.

Η Interasco εύχεται σε όλους τους ασφαλισμένους και τις οικογένειές τους να μπορούν και να πετυχαίνουν να είναι κάθε μέρα ευτυχισμένοι, προσφέροντάς σας το προνομιακό προγράμματα πρωτοβάθμιας περίθαλψης First Care για εσάς και τα αγαπημένα σας πρόσωπα.