Τα νέα μας

14.07.2020

Πώς τα χρώματα μπορούν να επηρεάσουν τη ζωή μας;

χρώματα

Ο κόσμος μας κατακλύζεται από χρώματα, τα οποία μπορούν να μας επηρεάσουν περισσότερο από ότι φανταζόμαστε. Τα χρώματα που μας περιβάλλουν μπορούν να επηρεάσουν την διάθεσή μας αλλά και την υγεία μας. Γι αυτό, προτού ανακαινίσουμε το σπίτι μας, προτού ντυθούμε ή σερβίρουμε το επόμενο γεύμα μας, καλό θα είναι να επιλέγουμε προσεκτικά τα χρώματα που χρησιμοποιούμε.

Καταρχάς τα χρώματα μπορούν να επηρεάσουν τη μνήμη μας. Το κόκκινο χρώμα μας ωθεί να εστιάσουμε στα αρνητικά συναισθήματα, ενώ το πράσινο στα θετικά, προσφέροντάς μας μεγαλύτερη πνευματική ηρεμία. Και επειδή όλοι μας θέλουμε εμείς αλλά και τα άτομα που μπαίνουν στο σπίτι μας να είναι ευτυχισμένα, μπορούμε να επιλέξουμε για τους τοίχους μας χρώματα όπως είναι το ροζ, το πράσινο αλλά και το άσπρο.

Για να ρυθμίσουμε το βιολογικό μας ρολόι, μπορούμε να επιλέξουμε ένα ζωηρό μπλε χρώμα για την κρεβατοκάμαρά μας, καθώς βάσει ερευνών το συγκεκριμένο χρώμα συντελεί σε αυτό και ταυτόχρονα βελτιώνει την διάθεσή μας. Επίσης, το πράσινο χρώμα φαίνεται να ισχυροποιεί τα θετικά συναισθήματα και να αποδυναμώνει τις αρνητικές σκέψεις. Άλλωστε το πράσινο χρώμα είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την ελπίδα και αυτό δεν είναι τόσο τυχαίο όσο νομίζουμε. Το πράσινο χρώμα δίνει νέα ώθηση και στην παραγωγικότητά μας, σε σύγκριση με το λευκό, το γκρι, το κόκκινο και το μπλε, κατά συνέπεια αποτελεί ιδανική επιλογή για το γραφείο μας.

Απεναντίας το κόκκινο χρώμα σηματοδοτεί τον κίνδυνο, με αποτέλεσμα να κρατάμε αμυντική στάση στην όψη του, γεγονός που το κάνει ωστόσο ιδανική επιλογή για χώρους αθλημάτων που απαιτούν την άσκηση δύναμης. Τέλος, το χρώμα των πιάτων που χρησιμοποιούμε για τα γεύματά μας, μπορεί να επηρεάσει την ποσότητα τροφής που καταναλώνουμε. Εδώ το κλειδί είναι η αντίθεση: όσο περισσότερο διαφέρει το χρώμα του πιάτου μας από το χρώμα του γεύματός μας, τόσο λιγότερη ποσότητα θα σερβίρουμε και άρα θα καταναλώσουμε.

Επιλέξτε κι εσείς τη σωστή χρωματική παλέτα για τον χώρο σας, για έναν καλύτερο τρόπο ζωής και φροντίστε συνολικά για την υγεία σας, επιλέγοντας το πλήρες πρόγραμμα πρωτοβάθμιας περίθαλψης First Care της Interasco.