Τα νέα μας

25.04.2019

Πώς να έχετε μια υπέροχη μέρα!

μέρα

Οι περισσότεροι άνθρωποι ζουν την ίδια μέρα ξανά και ξανά. Ελπίζουν να έχουν μία καλύτερη ημέρα, αλλά δεν αλλάζουν τίποτα στη συμπεριφορά τους για να το πετύχουν αυτό. Για να έχουμε μία όμορφη, υπέροχη ημέρα, χρειάζεται να εντάξουμε σε αυτή στοιχεία όπως την κίνηση, την υγεία, την ενεργητικότητα, την ευγένεια και την αγάπη.

Ας δούμε λοιπόν πως θα το πετύχουμε αυτό.

Αμέσως μόλις ξυπνήσουμε πρέπει να ανοίξουμε το παράθυρό μας, να νιώσουμε την ζέστη του πρωινού ήλιου και τον φρέσκο αέρα. Στη συνέχεια είναι σημαντικό να απολαύσουμε ένα πλήρες πρωινό που θα μας γεμίσει με ενέργεια και θα περιέχει πρωτεΐνες, υγιεινά λιπαρά και φρούτα.

Έπειτα μπορούμε να στείλουμε ένα μήνυμα σε κάποιον που αγαπάμε, σε έναν συγγενή μας, στο σύντροφό μας, στον καλύτερό μας φίλο και να του ευχόμαστε να έχει μία ευτυχισμένη ημέρα. Στη συνέχεια επιλέγουμε ρούχα τα οποία μας δίνουν αυτοπεποίθηση και βάζουμε ένα τραγούδι που μας κάνει χαρούμενους όταν το ακούμε.

Τη στιγμή που φεύγουμε από το σπίτι μας, χαμογελάμε και χαιρετάμε τους γείτονές μας, ευχόμενοι να έχουν μία όμορφη μέρα. Βασικό είναι να περπατάμε όσο περισσότερο μπορούμε στο δρόμο προς την εργασία μας, επιλέγοντας αν είναι δυνατόν δρόμους που έχουν πάρκα, δέντρα, γενικά πράσινο. Όσο είμαστε στη δουλειά, μπορούμε να σκεφτούμε την απογευματινή μας έξοδο είτε ένα υγιεινό βραδινό μόλις γυρίσουμε από το γυμναστήριο.

Πρέπει καθημερινά να γυμναζόμαστε τουλάχιστον για 40 λεπτά είτε στο γυμναστήριο είτε στο σπίτι μας. Μετά τις καθημερινές μας υποχρεώσεις οφείλουμε να αφιερώνουμε χρόνο στον εαυτό μας. Να κάνουμε κάτι που μας κάνει χαρούμενους και να περνάμε χρόνο με τα αγαπημένα μας πρόσωπα. Κλείνοντας την ημέρα μας είναι βασικό να κάνουμε κάτι που μας χαλαρώνει πραγματικά, όπως το να διαβάσουμε το αγαπημένο μας βιβλίο, να δούμε μία ταινία και να κάνουμε ένα ζεστό χαλαρωτικό ντους.

Ακολουθήστε κι εσείς τα παραπάνω βήματα για να έχετε μία υπέροχη, παραγωγική ημέρα και φροντίστε ώστε όλες οι μέρες σας να είναι χαρούμενες και ασφαλείς, επιλέγοντας το πλήρες πρόγραμμα πρωτοβάθμιας περίθαλψης First Care της Interasco.