Τα νέα μας

03.09.2020

Τρόποι για να κατακτήσουμε την προσωπική μας δύναμη

δύναμη

Για τους περισσότερους από εμάς το να ακολουθούμε τις νόρμες είναι κάτι το δεδομένο. Και καθώς η ζωή περνά και οι υποχρεώσεις συσσωρεύονται, σταδιακά τείνουμε να κυριευόμαστε από αγωνίες και άγχη και να ξεχνάμε την πραγματική μας ταυτότητα. Υπάρχουν ωστόσο τρόποι για να αφυπνίσουμε την εσωτερική μας δύναμη, την ικανότητά μας δηλαδή να ελέγχουμε τις καταστάσεις, να τις επηρεάζουμε και να βγαίνουμε νικητές.

Στο ταξίδι της κατάκτησης της προσωπικής μας δύναμης θα πρέπει να λαμβάνουμε σοβαρά υπόψη μας τη μοναδικότητά μας. Η ικανότητά μας να είμαστε αυθεντικοί θα μας δώσει τη θετική ενέργεια που χρειαζόμαστε και θα μας βοηθήσει να μην έχουμε ανάγκη από μιμητικές συμπεριφορές και να αποδεχτούμε ακόμη και τα μειονεκτήματά μας. Και καθώς ανακαλύπτουμε και εξελίσσουμε τον εαυτό μας θα μάθουμε να δίνουμε σωστά τις απαντήσεις στα ερωτήματά μας αναφορικά με τις πράξεις μας, το που μας οδηγούν αυτές, το τι μπορούμε να καταφέρουμε και το αν θα μάθουμε μέσα από τις εμπειρίες μας.

Όλα αυτά τα ερωτήματα θα μας βοηθήσουν να κατανοήσουμε καλύτερα τις καταστάσεις, αλλά και το πως θα τις αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά. Και επειδή ο χρόνος αλλά και η πειθαρχία έχουν σημασία, είναι ουσιαστικό να εκμεταλλευόμαστε σωστά την κάθε μέρα που περνά, οργανώνοντας ένα πλάνο ενεργειών που θα είναι σχεδιασμένο πάνω μας, θα μας οδηγήσει στις σωστές επιλογές και θα μας κρατήσει συγκεντρωμένους στην πορεία για την κατάκτηση των στόχων μας.

H κατάκτηση της εσωτερικής μας δύναμης πηγάζει και μέσα από τις σχέσεις μας με τους φίλους, τους συγγενείς αλλά και τους συναδέλφους μας. Εϊναι καλό λοιπόν όταν συζητάμε μαζί τους να ακολουθούμε τη λεγόμενη «ενεργητική ακρόαση», δίνοντας σημασία στα όσα μας εκμυστηρεύονται. Όταν δίνουμε σημασία στα άτομα του περιβάλλοντός μας και τα στηρίζουμε, ενισχύουμε και την αυτοπεποίθησή μας και μαθαίνουμε μέσα από τις δικές τους εμπειρίες. Σκεφτόμαστε στο πώς θα ήταν ο βέλτιστος τρόπος για να αντιδράσουμε σε παρόμοιες δύσκολες καταστάσεις και αναπτυσσόμαστε κι εμείς.

Τέλος, αυτό που πρέπει πάντα να θυμόμαστε είναι το να νιώθουμε υπερήφανοι γι αυτά που καταφέρνουμε μένοντας ταυτόχρονα προσγειωμένοι.

Ακολουθήστε κι εσείς τα παραπάνω βήματα για να κατακτήσετε την προσωπική σας δύναμη, και αν έχετε θέση ευθύνης στην εταιρεία που εργάζεστε νιώστε ασφαλείς για τις αποφάσεις σας, επιλέγοντας το πρόγραμμα αστικής ευθύνης εκπροσώπων καιστελεχών (D&O) της Interasco.