Τα νέα μας

18.06.2020

Τρόποι για να αντιμετωπίζουμε τις καθημερινές προκλήσεις

προκλήσεις

Καθημερινά καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε νέες προκλήσεις. Άλλοτε ενθουσιαζόμαστε και προσπαθούμε να καταπιαστούμε με αυτές, θέτοντας συχνά μεγαλεπίβολους στόχους κι άλλοτε απογοητευόμαστε και σταματάμε κάθε προσπάθεια. Ας δούμε λοιπόν κάποιους τρόπους για να αντιμετωπίζουμε αποτελεσματικά ακόμη και τις πιο απαιτητικές προκλήσεις της καθημερινότητάς μας.

Εάν η ιδέα της πρόκλησης μας τρομάζει, αυτό που πρέπει να αναλογιστούμε είναι ότι δε χρειάζεται να είμαστε πάντοτε εμείς αυτοί που θα «εφεύρουν τον τροχό». Υπάρχουν επιτυχημένοι άνθρωποι στο περιβάλλον όλων μας, άτομα που θαυμάζουμε και αντιμετωπίζουν με επιτυχία τις δικές τους προκλήσεις. Η ουσία είναι να εντοπίσουμε αυτά τα άτομα και να τα συμβουλευτούμε προκειμένου να μπορέσουμε να πάρουμε ιδέες για να ξεπεράσουμε τις δικές μας δυσκολίες και να επιτύχουμε τους δικούς μας στόχους.

Επίσης, δεν πρέπει να απογοητευόμαστε όταν τα σχέδια που ακολουθούμε με μαθηματική ακρίβεια μας προδώσουν και βγούμε εκτός πορείας. Σε αυτή την περίπτωση οφείλουμε να αφήσουμε κατά μέρος όλα όσα έχουμε μάθει και έχουμε συνηθίσει. Μόνο έτσι θα καταφέρουμε να καταστρώσουμε τα νέα μας σχέδια, που θα είναι εναρμονισμένα με τα νέα μας δεδομένα. Μόνο έτσι τα καταφέρουμε να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά τις νέες καταστάσεις και προκλήσεις.

Έχοντας κατά νου ότι η αλλαγή είναι συχνή και αναγκαία θα πρέπει να αντιμετωπίζουμε τις καταστάσεις σαν μοναδικές, προκειμένου οι νέες μας ιδέες και ενέργειες να είναι πρωτότυπες και να μας οδηγήσουν σε νέα αποτελέσματα. Άλλωστε η πεπατημένη οδός είναι απλά μία επανάληψη των επιτυχιών αλλά και των αποτυχιών του παρελθόντος που δε θα μας εγγυηθεί τίποτα νέο και καινοτόμο.

Τέλος, το βασικότερο όλων για να αποφύγουμε το λεγόμενο «burn out» είναι να μην παραλείπουμε να κάνουμε τα αναγκαία διαλείμματα που χρειαζόμαστε, προκειμένου να αποφορτίσουμε τον εαυτό μας από την υπερβολική πίεση και προσπάθεια, να καθαρίσουμε τη σκέψη μας αλλά και να διατηρήσουμε τη συγκέντρωσή μας, προκειμένου να χειριστούμε αποτελεσματικότερα τις καθημερινές μας προκλήσεις.

Ακολουθήστε κι εσείς τα παραπάνω βήματα, για να ανταποκρίνεστε πιο αποτελεσματικά τις προκλήσεις της καθημερινότητας και εάν έχετε θέση ευθύνης στην εταιρεία που εργάζεστε νιώστε ασφαλείς με τις αποφάσεις σας επιλέγοτας το εξειδικευμένο πρόγραμμα αστικής ευθύνης εκπροσώπων και στελεχών (D&O) της Interasco.