Τα νέα μας

05.01.2019

Εύκολοι τρόποι να ανακτήσουμε την έμπνευσή μας

έμπνευσή

Το έργο του ηγέτη μίας ομάδας είναι να επικεντρώνεται στην «μεγάλη εικόνα» και να εμπνέει διαρκώς την ομάδα, ώστε να πετυχαίνει τους στόχους της. Τι γίνεται όμως όταν πλέον ο ηγέτης χάνει την έμπνευσή του και δεν μπορεί να παρακινήσει ούτε την ομάδα αλλά ούτε και τον εαυτό του;

Όταν νιώθουμε ότι πλέον έχουμε φτάσει στα όριά μας, είναι καλό να κάνουμε ένα βήμα πίσω και να προσπαθήσουμε να ανακτήσουμε τη δημιουργικότητά μας, με κάποιους εύκολους τρόπους, τους οποίους θα αναλύσουμε στην συνέχεια.

Καταρχάς πρέπει να επικεντρωθούμε στον ποιοτικό χρόνο που έχουμε ανάγκη και να ξεκινάμε την ημέρα μας με κάποια ήπια μορφή άσκησης, αλλά και να κλείνουμε την ημέρα μας περνώντας το απόγευμα με τα αγαπημένα μας πρόσωπα.

Έπειτα είναι σημαντικό να αλλάξουμε τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζουμε τα πράγματα, κι αυτό το επιτυγχάνουμε αλλάζοντας περιβάλλον. Όταν πρέπει να σκεφτούμε πώς θα βγάλουμε σε πέρας ένα δύσκολο έργο που μας έχει ανατεθεί, είναι προτιμότερο να το σκεφτούμε εκτός γραφείου, απολαμβάνοντας ένα ελαφρύ ποτό με καλή παρέα, κοιτώντας τον ορίζοντα και συζητώντας για το μέλλον.

Ακόμη όταν στερεύουμε από ιδέες, είναι καλό να σκεφτόμαστε τι πραγματικά μας αρέσει και μας ενθουσιάζει καθημερινά στην εργασία μας, προκειμένου να αρχίσουν οι ιδέες μας να αποκτούν και πάλι μορφή. Ένα καλό βιβλίο, φιλοσοφικού περιεχομένου μπορεί επίσης να αποτελέσει μία καλή πηγή έμπνευσης. Εάν στραφούμε στους πελάτες μας μπορούμε μέσα από τα δικά τους αιτήματα να σκεφτούμε τρόπους για να βελτιώσουμε ακόμη περισσότερο τις υπηρεσίες που τους παρέχουμε.

Για να αποκτήσουμε κίνητρα ως ομάδας, μπορούμε να θέσουμε ένα νέο στόχο ή project που μπορεί να βελτιώσει την αποδοτικότητά μας ή ακόμη και να μας βοηθήσει να αναπτύξουμε περισσότερες δεξιότητες.

Τέλος, εάν το έργο που έχουμε αναλάβει ως ομάδα είναι εξαιρετικά δύσκολο, καλό θα είναι να ξεκινήσουμε ιεραρχώντας τα καθήκοντα του καθενός, προκειμένου να περιοριστούμε στο κομμάτι που έχουμε αναλάβει, προκειμένου να γίνουν πιο συγκεκριμένες οι ιδέες μας και να ολοκληρωθεί ο στόχος ευκολότερα και πιο άμεσα.

Εάν είστε κι εσείς ηγέτης μίας ομάδας, τολμήστε και παρακινήστε την ομάδα σας προκειμένου να επιτυγχάνετε τους στόχους σας με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο και νιώστε απόλυτα ασφαλείς για κάθε καινοτομία σας, με την Αστική Ευθύνη Εκπροσώπων και Στελεχών (D&O) της Interasco.