Τα νέα μας

15.11.2019

Τα οφέλη που αποκομίζουμε κρατώντας καθημερινά ημερολόγιο

ημερολόγιο

Οι περισσότεροι από εμάς κρατάμε σημειώσεις, οι οποίες αφορούν καθημερινές εκκρεμότητες που πρέπει να διεκπεραιώσουμε στην εργασία μας, δραστηριότητες που έχουμε να κάνουμε αφού τελειώσουμε την εργασία μας, προσωπικές μας σκέψεις και ιδέες για πράγματα που μπορούμε να βελτιώσουμε είτε στον εαυτό μας είτε στο περιβάλλον μας. Αυτό που ίσως δε συνειδητοποιούμε είναι τα οφέλη που αποκομίζουμε διατηρώντας το προσωπικό καθημερινό μας ημερολόγιο, τα οποία είναι πολλαπλά και άμεσα!

Καταρχάς, κρατώντας καθημερινά σημειώσεις τονώνουμε τη δημιουργικότητά μας. Μπορούμε λοιπόν να δοκιμάσουμε μετά το πρωινό ξύπνημα, να αποφύγουμε να καταναλώσουμε χρόνο στα κινητά μας και στα email μας και να επικεντρωθούμε στο να καταγράψουμε μέσα σε λίγα λεπτά αυτά που θέλουμε να κάνουμε μέσα στην ημέρα. Έτσι θα τροφοδοτηθούμε πιο εύκολα με νέες ιδέες και θα οργανώσουμε πολύ καλύτερα το χρόνο μας. Προοδευτικά η διατήρηση καθημερινών σημειώσεων θα συμβάλλει στο να είμαστε όχι μόνο περισσότερο οργανωμένοι, αλλά και πιο αποτελεσματικοί στους στόχους μας.

Επίσης, η διατήρηση ημερολογίου μας βοηθά να ξεπεράσουμε ευκολότερα και ψυχικές δυσκολίες που μπορεί να βιώνουμε. Η αποτύπωση των δυσάρεστων συναισθημάτων σε ένα χαρτί θα μας βοηθήσει να τα εξωτερικεύσουμε ευκολότερα και να μπορέσουμε τελικά να τα ξεπεράσουμε.

Οι σημειώσεις μας βοηθούν επίσης στο να μαθαίνουμε, γιατί μπορούμε και συνειδητοποιούμε μέσα από αυτές τα λάθη μας. Εντοπίζουμε τις λανθασμένες μας ενέργειες και δίνουμε καλύτερες και αμεσότερες λύσεις στα μελλοντικά προβλήματα που θα μας απασχολήσουν. Το ημερολόγιο συμβάλλει και στο να δούμε τι έχουμε καταφέρει στην καθημερινότητά μας και ενισχύει τη δυνατότητα να νιώθουμε ευγνώμονες για τα όσα έχουμε επιτύχει. Μέσα από την ευγνωμοσύνη που θα αισθανόμαστε θα τονωθεί και η αυτοπεποίθησή μας, αλλά και η θέληση και το θάρρος μας να προσπαθούμε για να επιτυγχάνουμε όλο και περισσότερα, τόσο στην επαγγελματική όσο και στην προσωπική μας ζωή.

Εκμεταλλευθείτε κι εσείς τα οφέλη που μπορούν να σας προσφέρουν οι καθημερινές σας σημειώσεις και αν έχετε θέση ευθύνης στην επιχείρηση που εργάζεστε νιώστε ασφαλείς για τις αποφάσεις σας επιλέγοντας το πρόγραμμα αστικής ευθύνης εκπροσώπων και στελεχών (D&O) της Interasco.