Τα νέα μας

28.01.2021

Σημαντικοί λόγοι για να καταγράφουμε τους στόχους μας

στόχους

Ο δρόμος προς την επιτυχία συχνά μοιάζει δύσκολος και σκοτεινός. Ωστόσο υπάρχει ένας τρόπος για να μπορέσουμε να επιτύχουμε ευκολότερα τους στόχους μας και αυτός δεν είναι άλλος από την καταγραφή τους. Μάλιστα, βάσει ψυχολογικών ερευνών, οι άνθρωποι που καταγράφουν τους στόχους τους έχουν 42% περισσότερες πιθανότητες να τους επιτύχουν. Ας δούμε λοιπόν για ποιους λόγους είναι σημαντικό να αποτυπώνουμε γραπτώς τους στόχους μας.

Καταρχάς, η καταγραφή των στόχων μας βοηθάει στην παρακίνησή μας, καθώς όταν αυτά που θέλουμε να επιτύχουμε αποτυπώνονται στο ημερολόγιό μας, γίνονται συγκεκριμένα κι έτσι μπορούμε όχι μόνο να καταστρώσουμε ευκολότερα το σχέδιο δράσης μας, αλλά και να επικεντρωθούμε σε αυτό, παρά τους καθημερινούς περισπασμούς.

Έπειτα, σημειώνοντας τους στόχους μας δεν τους ξεχνάμε, λόγω της απαιτητικής καθημερινότητας που βιώνουμε, καθώς βοηθάμε την σκέψη μας να αφοσιώνεται σε αυτούς. Όταν οι στόχοι μας είναι αποτυπωμένοι στο ημερολόγιό μας γίνονται πιο σαφείς και συγκεκριμένοι, κι έτσι μας είναι πιο ξεκάθαρο το τι πραγματικά επιθυμούμε να επιτύχουμε τόσο βραχυπρόθεσμα, όσο και μακροπρόθεσμα. Εάν οι στόχοι μας δεν είναι σαφείς το μόνο βέβαιο είναι ότι θα τους ξεχάσουμε μπροστά στην πρώτη δυσκολία που θα παρουσιαστεί στο δρόμο μας. Και όταν οι στόχοι μας γίνονται σαφείς και συγκεκριμένοι, τονώνεται η αυτοπεποίθησή μας αλλά και οι ελπίδες μας, με αποτέλεσμα να προσπαθούμε ακόμη περισσότερο, γιατί έχουμε κάτι να περιμένουμε. Συνειδητοποιούμε πόσο σημαντικό είναι να τους επιτύχουμε και δεν μένουμε μετέωροι.

Τέλος, η καταγραφή των στόχων μας βοηθά στο να θέσουμε όρια μεταξύ των τους πραγματικών στόχων και των ονείρων μας. Κατανοούμε καλύτερα το τι θέλουμε να επιτύχουμε και διαχωρίζουμε τις απλές ευχές μας από τα σημεία που πραγματικά θα μας κάνουν αποτελεσματικότερους και ως εκ τούτου και επιτυχημένους.

Ακολουθήστε κι εσείς ένα σύστημα καταγραφής των στόχων σας, προκειμένου να έρθετε ακόμη πιο κοντά στην επιτυχία και αν έχετε θέση ευθύνης στην εταιρεία που εργάζεστε νιώστε ασφαλείς για τις αποφάσεις σας επιλέγοντας το εξειδικευμένο πρόγραμμα αστικής ευθύνης εκπροσώπων και στελεχών (D&O) της Interasco.