Τα νέα μας

17.12.2020

Σημαντικοί λόγοι για να πάψουμε να είμαστε αναβλητικοί

αναβλητικοί

Συχνά η δύσκολη καθημερινότητα μας οδηγεί στο να είμαστε αναβλητικοί, μπροστά σε δύσκολες υποχρεώσεις μας ή σε αποφάσεις που πρέπει να πάρουμε, είτε επειδή διστάζουμε είτε επειδή το να δράσουμε άμεσα μας δημιουργεί πίεση. Ωστόσο, η αναβλητικότητα δεν μας βοηθά ουσιαστικά, καθώς καταφεύγοντας σε αυτήν ουσιαστικά το μόνο που επιτυγχάνουμε είναι τη χρονική μετάθεση των ζητημάτων που μας απασχολούν και όχι την ουσιαστική επίλυσή τους. Ας δούμε λοιπόν κάποιους σημαντικούς λόγους για τους οποίους δε θα πρέπει να είμαστε αναβλητικοί.

Καταρχάς όταν επιλύουμε άμεσα τα προβλήματά μας και διευθετούμε τις υποχρεώσεις μας δεν τις ξεχνάμε. Ακόμη κι αν κρατάμε σημειώσεις, το μόνο βέβαιο είναι ότι με την πάροδο των ημερών θα ξεχάσουμε αυτά που πρέπει να κάνουμε, με αποτέλεσμα να βρεθούμε προοδευτικά σε αδιέξοδο. Έπειτα, όταν επιλέγουμε το «τώρα», δε χάνουμε εύκολα προθεσμίες και ευκαιρίες που μπορεί να μας προσφέρονται.

Επίσης, τηρώντας το χρονοδιάγραμμά μας και μένοντας πιστοί στο πλάνο ενεργειών μας γινόμαστε πιο αποτελεσματικοί και μπορούμε να επιτύχουμε ευκολότερα τους στόχους μας. Ακόμη, ενεργώντας άμεσα σταματάμε να εξαπατούμε τον εαυτό μας και να μένουμε με την ψευδαίσθηση ότι στο μέλλον θα έχουμε περισσότερο χρόνο, καθώς οι πολλές υποχρεώσεις που δε διεκπεραιώνονται κάνουν το διαθέσιμο χρόνο μας ολοένα και λιγότερο.

Επιπρόσθετα, ενεργώντας όσο το δυνατόν γρηγορότερα, καταφέρνουμε να κερδίσουμε την εκτίμηση και το σεβασμό των ανθρώπων του περιβάλλοντός μας. Και επειδή το κομμάτι της ψυχολογίας διαδραματίζει αποφασιστικό ρόλο στη ζωή μας, εφόσον καταφέρουμε να αντιμετωπίζουμε άμεσα τα ζητήματα που μας απασχολούν και ανταποκρινόμαστε με ταχύτητα στις υποχρεώσεις μας, το μόνο βέβαιο είναι και το ότι θα αποκτήσουμε περισσότερη αυτοπεποίθηση και ηρεμία και θα είμαστε κατ΄επέκταση περισσότερο ευτυχισμένοι.

Αντιμετωπίστε κι εσείς με αμεσότητα τις υποχρεώσεις σας και μείνετε πιστοί στο χρονοδιάγραμμά σας, κι αν έχετε θέση ευθύνης στην εταιρεία που εργάζεστε νιώστε ασφαλείς για τις αποφάσεις σας επιλέγοντας το εξειδικευμένο πρόγραμμα αστικής ευθύνης εκπροσώπων και στελεχών (D&O) της Interasco.