Τα νέα μας

21.12.2018

Η καινοτομία συνώνυμο της αισιοδοξίας!

αισιοδοξίαΟι καινοτόμοι άνθρωποι δε μένουν ανεπηρέαστοι από τις καθημερινές δυσκολίες που ανακόπτουν την πορεία τους. Ίσως όμως λόγω του ότι είναι πιο τολμηροί, μπορούν να αντιμετωπίζουν περισσότερες δυσκολίες από τον μέσο άνθρωπο, καθώς προσπαθούν συνεχώς για την τελειότητα. Καταφέρνουν έτσι να ξεπερνούν τις αντιξοότητες και να επικρατούν, γιατί η αισιοδοξία τους στέκεται καθημερινά αρωγός στο δύσκολο έργο τους. Κατορθώνουν λοιπόν να βλέπουν πάντα την φωτεινή ακτίνα του ήλιου να ξεπροβάλλει από τα σύννεφα…

Έρευνες έχουν δείξει πως όλοι μας μπορούμε να αναπτύξουμε μια πιο αισιόδοξη στάση ζωής κάνοντας καθημερινά θετικές σκέψεις. Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνουμε είναι να αναζητάμε το θετικό ακόμη και στις αρνητικές καταστάσεις που βιώνουμε και να νιώθουμε ευγνωμοσύνη που ζούμε το παρόν, χωρίς να παραπονούμαστε για το παρελθόν ή να αγωνιούμε για το μέλλον.

Για να το επιτύχουμε αυτό μπορούμε να φτιάξουμε μία λίστα με προβλήματα που αντιμετωπίζουμε στην παρούσα φάση και να την αφήσουμε στην άκρη. Αν ξανακοιτάξουμε την λίστα μας μετά από ένα εύλογο χρονικό διάστημα το πιθανότερο είναι να συνειδητοποιήσουμε ότι τελικά τα προβλήματα που μας είχαν απασχολήσει τόσο ώστε να τα καταγράψουμε στην λίστα μας, δεν ήταν τόσο σημαντικά.

Βασικό είναι και το να μάθουμε να εκτιμάμε τις μικρές, καθημερινές στιγμές ευτυχίας και να αισθανόμαστε ευγνώμονες για αυτές. Έτσι θα μπορέσουμε πραγματικά να αντιληφθούμε την ομορφιά της ζωής, ακόμη και στις δύσκολες καταστάσεις και θα μπορούμε να είμαστε πιο γενναιόδωροι απέναντι στους ανθρώπους του περιβάλλοντός μας.

Ακολουθώντας τα προηγούμενα, θα κατορθώσουμε σταδιακά να αντιμετωπίζουμε πιο ψύχραιμα όσα μας ταλανίζουν κατά καιρούς και θα βρούμε ευκολότερα τη δύναμη να προχωρήσουμε. Κι αυτό θα το χτίσουμε μέσα από τη συμπεριφορά μας προς τους άλλους, αποφεύγοντας το σαρκασμό, την ειρωνεία και τα αρνητικά σχόλια που μας μειώνουν στα μάτια των άλλων και πάνω από όλα στα δικά μας. Τέλος, ας μην ξεχνάμε ότι και τα λάθη είναι ανθρώπινα και αποτελούν μία καλή βάση για να κατανοήσουμε τα σημεία που υστερούμε και να γίνουμε έτσι ακόμη πιο αποτελεσματικοί στην επίτευξη των στόχων μας.

Εάν είστε κι εσείς οπαδοί της καινοτομίας και ταυτόχρονα υψηλά ιστάμενα στελέχη ενός οργανισμού, συνεχίστε να κυνηγάτε τους στόχους σας με αισιοδοξία, καθώς η Αστική Ευθύνη Εκπροσώπων και Στελεχών (D&O Liability) της Interasco είναι η κατάλληλη ασφαλιστική επιλογή για εσάς, για να νιώθετε τη σιγουριά που σας αξίζει!