Τα νέα μας

15.01.2020

Πώς να νιώθουμε πιο ευτυχισμένοι κάθε μέρα

ευτυχισμένοι

Η απαιτητική καθημερινότητα, αλλά και ορισμένες έντονες καταστάσεις που βιώνουμε μας κάνουν να αισθανόμαστε λιγότερο ευτυχισμένοι. Εάν όμως έχουμε διαρκώς κατά νου την ανάγκη μας να είμαστε και να νιώθουμε ευτυχείς θα καταφέρουμε να εντείνουμε τις προσπάθειές μας για να προσφέρουμε στον εαυτό μας περισσότερες χαρούμενες στιγμές. Ας δούμε λοιπόν με ποιές ενέργειες και τακτικές θα είμαστε πιο ευτυχισμένοι καθημερινά.

Καταρχάς πρέπει να αντιμετωπίζουμε πιο οπτιμιστικά τις καταστάσεις. Σαφώς και υπάρχουν δυσκολίες στη ζωή μας, ωστόσο το θέμα είναι το πώς τις αντιμετωπίζουμε. Αν βλέπουμε τα καθημερινά εμπόδια ως μαθήματα για να γινόμαστε καλύτεροι, θα είμαστε και πιο συγκαταβατικοί και υπερήφανοι για τον εαυτό μας.

Σημαντική είναι και η επικέντρωσή μας στο παρόν. Ας σταματήσουμε να αγχωνόμαστε για καταστάσεις που έχουν συμβεί και δε μπορούμε να τις αλλάξουμε και ας στρέψουμε τις σκέψεις μας στο τι θα κάνουμε άμεσα προκειμένου να επιτύχουμε τους τωρινούς αλλά και τους μελλοντικούς μας στόχους.

Βασικός παράγοντας ευτυχίας είναι και το να προσφέρουμε ανιδιοτελή αγάπη στον εαυτό μας. Άλλωστε συχνά τα αρνητικά συναισθήματα τα προκαλούμε εμείς οι ίδιοι, νιώθωντας ενοχές για τα λάθη μας ή για κάποιες επιλογές μας. Παράγοντας που συχνά μας στερεί την ευτυχία μας είναι και οι αλλαγές που προκύπτουν στη ζωή μας. Κάθε τι διαφορετικό μας ανησυχεί και μας γεμίζει άγχος, ωστόσο ας είμαστε ρεαλιστικοί: η ζωή μας μεταβάλλεται διαρκώς γι αυτό και οφείλουμε να προσαρμοζόμαστε αποτελεσματικά στις αλλαγές για να διατηρούμε την εσωτερική μας ισορροπία. Αν τώρα αισθανόμαστε εξαιρετικά πιεσμένοι από κάποιο γεγονός, μπορούμε να κάνουμε έναν σύντομο περίπατο σε κάποιο κοντινό μας πάρκο. Η επαφή με το φυσικό περιβάλλον θα μας βοθήσει να ανακτήσουμε την ενέργειά μας και να αποβάλλουμε την αρνητική ενέργεια.

Τέλος, αποτελεσματική είναι και η «λίστα ευγνωμοσύνης», το να φτιάξουμε δηλαδή μία λίστα με όσα έχουμε καταφέρει και μας κάνουν να νιώθουμε υπερήφανοι για τον εαυτό μας.

Ακολουθήστε κι εσείς τα παραπάνω βήματα για να είστε περισσότερο ευτυχισμένοι κάθε ημέρα και νιώστε ασφαλείς για την υγεία των αγαπημένων σας επιλέγοντας το πλήρες πρόγραμμα πρωτοβάθμιας περίθαμψης First Care της Interasco.