Τα νέα μας

26.11.2020

Με ποιους τρόπους θα μπορέσουμε να πλησιάσουμε την επιτυχία

επιτυχία

Καθημερινά προσπαθούμε να κατακτήσουμε τους στόχους μας και να εντείνουμε τις προσπάθειές μας προκειμένου να αγγίξουμε την επιτυχία. Ωστόσο, αξίζει να αναρωτηθούμε, αν οι επιλογές μας είναι οι ενδεδειγμένες, αν είναι αυτές που θα μας φέρουν στην κορυφή. Ας δούμε λοιπόν με ποιους απλούς τρόπους θα μπορέσουμε να έρθουμε πιο κοντά στην επιτυχία.

Αε ξεκινήσουμε από το μήνυμα που θέλουμε να μεταδώσουμε. Όταν έχουμε ένα meeting ή μία απαιτητική παρουσίαση στην ομάδα μας, είναι σημαντικό να μπορέσουμε να μεταδώσουμε σωστά το μήνυμά μας στο κοινό μας. Η σωστή μεταφορά του μηνύματος θα έχει ως αποτέλεσμα τη σωστή επικοινωνία και ερμηνεία όσων θέλουμε να μεταδώσουμε. Έτσι θα καταφέρουμε να «φανούμε» και να ξεχωρίσουμε στο ακροατήριό μας.

Συνεχίζουμε με τις διαπροσωπικές μας σχέσεις, οι οποίες παίζουν καθοριστικό ρόλο στο δρόμο μας προς την επιτυχία. Τα τοξικά άτομα του περιβάλλοντός μας είναι αυτά που πρέπει να αφήσουμε πίσω μας, ενώ τα άτομα που μας εμπνέουν και μπορούν να αποτελέσουν τους μέντορές μας, είναι αυτά που οφείλουμε να κρατήσουμε κοντά μας και να ακούμε την άποψή τους. Ο μέντοράς μας είναι αυτός που πρέπει να συμβουλευόμαστε στις δύσκολες στιγμές μας για να μπορέσουμε να προχωρήσουμε και να εντείνουμε αποτελεσματικά τις προσπάθειές μας. Το ταξίδι του μέντορά μας είναι αυτό που πρέπει να κάνουμε κι εμείς για να πλησιάσουμε στην επιτυχία.

Εκτός των τοξικών ατόμων, κάτι άλλο που πρέπει να αφήσουμε κατά μέρος είναι η τελειομανία μας. Εάν περιμένουμε την κατάλληλη στιγμή, δε θα τολμήσουμε ποτέ, γιατί η τέλεια στιγμή δεν πρόκειται ποτέ να έρθει, καθώς τα δεδομένα της καθημερινότητάς μας μεταβάλλονται διαρκώς. Αυτό που έχει σημασία είναι να τολμάμε, και μόνο ο δυναμισμός και η τόλμη θα μας βοηθήσουν να επιτύχουμε πιο εύκολα τους στόχους μας.

Τελευταίο και βασικότερο όλων είναι να μη μιμούμαστε τις συμπεριφορές άλλων, αλλά να είμαστε ο εαυτός μας, καθώς μόνο η καλύτερη εκδοχή του ίδιου μας του εαυτού μπορεί να μας οδηγήσει στην επιτυχία.

Ακολουθήστε κι εσείς τα παραπάνω βήματα για να προσεγγίσετε πιο εύκολα την επιτυχία στη ζωή σας, κι αν έχετε θέση ευθύνης στην εταιρεία που εργάζεστε, νιώστε ασφαλείς για τις αποφάσεις σας, επιλέγοντας το εξειδικευμένο πρόγραμμα αστικής ευθύνης εκπροσώπων και στελεχών (D&O) της Interasco.