Τα νέα μας

18.01.2019

Ποιες είναι οι καλύτερες δίαιτες για το 2019;

δίαιτες

Καθένας από εμάς έχει διαφορετικό οργανισμό και αυτό που για κάποιον είναι ωφέλιμο ενδέχεται για κάποιον άλλον να είναι επιβλαβές. Γι αυτό και υπάρχουν τόσες παρερμηνείες αναφορικά με τις συμβουλές για υγιεινή διατροφή, δίαιτες, προγράμματα απώλειας βάρους, κλπ.

Ωστόσο, σύμφωνα με τους ειδικούς, υπάρχουν ορισμένες δίαιτες που είναι εξαιρετικές. Οι επιστήμονες τονίζουν επίσης ότι δεν υπάρχει μία μοναδική δίαιτα που είναι καλή για όλους, ωστόσο κάθε είδος υγιεινής διατροφής έχει οφέλη για όλους. Η κατάταξη των διατροφών προάγει τις δίαιτες εκείνες που ωφελούν περισσότερο την υγεία και μας απομακρύνουν από άσκοπα προγράμματα απώλειας βάρους.

Στην κατάταξη λοιπόν αυτή των ειδικών, η μεσογειακή διατροφή κέρδισε για δεύτερο συνεχόμενο χρόνο τον τίτλο της «Καλύτερης Δίαιτας της Χρονιάς» και ονομάστηκε και «Καλύτερη Δίαιτα στην Αμερική». Η δίαιτα αυτή περιλαμβάνει  την κατανάλωση πολλών υγιεινών στοιχείων όπως το ελαιόλαδο, η άπαχη πρωτεΐνη, τα λαχανικά και τα δημητριακά ολικής άλεσης. Επίσης προβλέπει την αποφυγή των επεξεργασμένων τροφίμων, των σακχάρων και του κόκκινου κρέατος. Η συγκεκριμένη δίαιτα έχει συνδεθεί με πολλαπλά οφέλη για την υγεία, καθώς προλαμβάνει τον καρκίνο και τις καρδιαγγειακές παθήσεις, συμβάλλει στην καλύτερη λειτουργία των νεφρών και του πεπτικού συστήματος.

Δεύτερη στην κατάταξη ήρθε η δίαιτα Dash που σχεδιάστηκε για τη μείωση της πίεσης. Στοχεύει στην πρόσληψη λιγότερου νατρίου και περισσότερων μεταλλικών στοιχείων, όπως το μαγνήσιο και το ασβέστιο. Όσοι ακολουθούν τη συγκεκριμένη δίαιτα καταναλώνουν πολλά λαχανικά και φρούτα, γαλακτοκομικά χαμηλά σε λιπαρά, δημητριακά ολικής άλεσης και μέτριες ποσότητες άπαχης πρωτεΐνης. Αποφεύγουν τα λιπαρά, το κόκκινο κρέας και τα γλυκά.

Τρίτη στην κατάταξη έχουμε τη λεγόμενη «ευέλικτη» διατροφή, η οποία είναι εξαιρετική για απώλεια βάρους, μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης χρόνιων παθήσεων όπως είναι οι παθήσεις της καρδιάς, ο διαβήτης τύπου βήτα και ο καρκίνος. Περιλαμβάνει κυρίως λαχανικά και παράλληλα τη μειωμένη κατανάλωση κρέατος, χωρίς να αποκλείονται εντελώς, γι αυτό και χαρακτηρίστηκε ως «ευέλικτη».

Ακολουθήστε κι εσείς τη διατροφή που ταιριάζει καλύτερα στον οργανισμό και στον τρόπο ζωής σας και εξασφαλίστε τα αγαπημένα σας πρόσωπα με το πρόγραμμα νοσηλείας New Platinum Family της Interasco.