Τα νέα μας

26.05.2020

Πώς να αξιοποιήσουμε με τον καλύτερο τρόπο τις δυνάμεις μας

δυνάμεις

Υπάρχουν στιγμές που νιώθουμε τις δυνάμεις μας να μας εγκαταλείπουν, όταν αναλαμβάνουμε να φέρουμε σε πέρας ένα δύσκολο project ή όταν αντιμετωπίζουμε τις δυσκολίες της καθημερινότητας. Ας δούμε λοιπόν με ποιους τρόπους μπορούμε να ανακτήσουμε τις δυνάμεις μας για να κάνουμε τους στόχους μας πραγματικότητα.

Καταρχάς, είναι σημαντικό να γνωρίζουμε απόλυτα τον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιούμε τις δυνάμεις μας. Μπορούμε να σημειώσουμε πότε χρησιμοποιούμε τις δυνάμεις μας, τι συμβαίνει ακριβώς πριν τις θέσουμε σε λειτουργία, τι σκεφτόμαστε και πώς νιώθουμε όταν τις αξιοποιούμε. Με αυτόν τον τρόπο θα αντιληφθούμε πλήρως τις δυνάμεις μας και θα τις ελέγξουμε αποτελεσματικότερα.

Έπειτα, βασικό είναι και να αξιοποιήσουμε τις δυνάμεις μας με έναν νέο τρόπο. Εάν για παράδειγμα η μεγαλύτερη δύναμή μας είναι η αποφασιστικότητα, μπορούμε να την χρησιμοποιήσουμε για  να πάρουμε μία σημαντική απόφαση για ένα θέμα που μας απασχολεί εδώ και καιρό. Εάν η μεγαλύτερή μας δύναμη είναι η δημιουργικότητα, μπορούμε να εντείνουμε την προσπάθειά μας στο να βρούμε νέες ιδέες και λύσεις στα προβλήματά μας. Αυτή η ενέργεια θα μας προσφέρει μία νέα οπτική των πραγμάτων και θα μας επιτρέψει να δούμε την «μεγάλη εικόνα» η οποία είναι και αυτή που τελικά έχει τη μέγιστη σημασία.

Εάν τώρα θέλουμε να καλλιεργήσουμε μία συγκεκριμένη δύναμη, μπορούμε να την εξασκήσουμε χρησιμοποιώντας την καθημερινά. Εάν μία από τις δυνάμεις μας είναι η μάθηση, μπορούμε κάθε πρωί να αφιερώνουμε 15 λεπτά για να διαβάσουμε τα νέα και να ενημερωθούμε από διάφορα blogs. Εάν εξασκήσουμε τις δυνάμεις μας, θα αποτελέσουν μέρος της καθημερινότητάς μας και σίγουρα θα γίνουν ισχυρότερες.

Τέλος, αν θέλουμε να αναπτύξουμε τις δυνάμεις μας καλό θα ήταν να οραματιστούμε και τρόπους με τους οποίους θα μπορέσουμε να τις χρησιμοποιήσουμε μελλοντικά. Έτσι θα μπορέσουμε να έχουμε πιο ολοκληρωμένη εικόνα των δυνάμεών μας και σταδιακά να τις βελτιώσουμε ώστε να μας δώσουν την αναγκαία σοφία που χρειαζόμαστε για να αντιμετωπίσουμε τις μελλοντικές αντιξοότητες.

Καλλιεργήστε κι εσείς τις δυνάμεις σας, για να μπορείτε να επιτύχετε ευκολότερα τους στόχους σας, και αν έχετε θέση ευθύνης στην εταιρεία που εργάζεστε, νιώστε ασφαλείς για τις αποφάσεις σας, επιλέγοντας το εξειδικευμένο πρόγραμμα αστικής ευθύνης εκπροσώπων και στελεχών (D&O) της Interasco.