Τα νέα μας

24.05.2019

Οι αξίες που μπορούν να μας οδηγήσουν στην επιτυχία

επιτυχία

Οι περισσότεροι από εμάς αγνοούμε συχνά τα μικρά, απλά πράγματα που συνδέονται με την επιτυχία. Εάν όμως θέλουμε να είμαστε επιτυχημένοι είναι αναγκαίο το να αλλάξουμε τρόπο σκέψης και θεώρησης των πραγμάτων. Ας δούμε λοιπόν κάποιες από τις αξίες στις οποίες στηρίζονται οι επιτυχημένοι άνθρωποι, που καταφέρνουν να υπερβαίνουν τη μετριότητα.

Η πρώτη αξία είναι η προσοχή. Οι επιτυχημένοι άνθρωποι είναι πάντοτε προσεκτικοί ακόμη και στα πράγματα που οι περισσότεροι αγνοούμε. Εάν δεν ήταν προσεκτικοί δε θα ήταν επιτυχημένοι. Για να είμαστε προσεκτικοί πρέπει να εξετάζουμε τις ευκαιρίες που μας δίνονται σε κάθε επιλογή που κάνουμε καθημερινά.

Δεύτερη αξία είναι τα ιδανικά και οι αρχές μας στις οποίες πρέπει να είμαστε σταθεροί για να ακολουθήσουμε το δρόμο της επιτυχίας. Επόμενη αξία είναι η περιέργεια που μας ωθεί να τολμούμε και να δοκιμάζουμε, να εκμεταλλευόμαστε κάθε ευκαιρία που μας δίνεται. Άλλη αξία είναι οι σχέσεις, οι γνωριμίες, που είναι αναγκαίες. Οι κατάλληλες επαφές με τους κατάλληλους ανθρώπους θα μας βοηθήσουν να υλοποιήσουμε τα σχέδιά μας πιο εύκολα, προσφέροντάς μας πολύτιμους συμμάχους.

Μία απλή αλλά ταυτόχρονα σπουδαία αξία είναι και η υπομονή. Το να έχουμε υπομονή και να προσπαθούμε καθημερινά για το καλύτερο θα μας οδηγήσει στην εκπλήρωση των στόχων μας. Άλλωστε όλοι γνωρίζουμε ότι «η Ρώμη δε χτίστηκε σε μία ημέρα»! Άλλη αξία είναι η καινοτομία. Ο κόσμος έχει πάντοτε ανάγκη την αλλαγή, κάτι ρηξικέλευθο, που δεν έχει δει ποτέ ξανά. Η καινοτομία διαχωρίζει τον ηγέτη από τους ακόλουθους και θα μας βοηθήσει να ξεπεράσουμε τους ανταγωνιστές μας και να φτάσουμε εκεί που ονειρευόμαστε. Γι αυτό και είναι σημαντικό το να είμαστε όσο πιο δημιουργικοί μπορούμε σε ό, τι κάνουμε.

Τέλος βασική αξία και αρχή είναι το πείσμα. Αυτό θα μας βοηθήσει να πετύχουμε τους στόχους μας και να μην σταματάμε τις προσπάθειές μας για το καλύτερο.

Ακολουθήστε κι εσείς τις παραπάνω αξίες, για μία επιτυχημένη ζωή και σταδιοδρομία και αν έχετε κατακτήσει ήδη μία θέση ευθύνης στην εταιρεία που εργάζεστε νιώστε ασφαλείς επιλέγοντας την ασφάλιση ευθύνης εκπροσώπων και στελεχών (αστική ευθύνη D&O) της Interasco.