Τα νέα μας

14.05.2020

Τρόποι για να καταπολεμήσουμε τις ανησυχίες μας και να είμαστε πιο δυνατοί

ανησυχίες

Υπάρχουν στιγμές στη ζωή μας που ανησυχούμε για το μέλλον ή για τις δύσκολες καταστάσεις που ενδέχεται να βιώσουμε. Και αυτό συμβαίνει γιατί είναι απολύτως φυσικό να φoβόμαστε το άγνωστο. Υπάρχουν όμως κάποιοι απλοί τρόποι με τους οποίους θα καταφέρουμε να καταπολεμήσουμε τις ανησυχίες μας και να ενισχύσουμε τον εαυτό μας.

Καταρχάς όταν βιώνουμε μία δύσκολη κατάσταση ή είμαστε κατά πολύ βέβαιοι ότι θα συναντήσουμε κάποιες δυσκολίες είναι σημαντικό να υπενθυμίζουμε στον εαυτό μας την εξής φράση: «θα περάσει και αυτό». Έτσι θα μπορέσουμε να συνειδητοποιήσουμε ευκολότερα ότι οι αντιξοότητες δεν αποτελούν κάτι μόνιμο, αλλά αποτελούν κι αυτές κάτι φυσικό, καθώς είναι ένα κομμάτι της καθημερινότητάς μας.

Έπειτα, σημαντικό είναι το να επενδύσουμε στον εαυτό μας και να τον βοηθάμε ουσιαστικά. Κάθε στιγμή που νιώθουμε πιεσμένοι θα πρέπει να αναζητούμε λύσεις στα προβλήματα που μας απασχολούν, να μιλάμε στα αγαπημένα μας πρόσωπα και να ασχολούμαστε με πράγματα που μας αποφορτίζουν. Άλλωστε η πραγματική δύναμη αντιμετώπισης των προβλημάτων μας πηγάζει από μέσα μας.

Ένας τρόπος για να ενισχύσουμε τα θετικά συναισθήματα είναι και το να προσφέρουμε βοήθεια σε άτομα του κοινωνικού και επαγγελματικού μας περιβάλλοντος. Η συνεισφορά θα μας γεμίσει με αυτοπεποίθηση, χαρά και ευτυχία. Επίσης όταν βιώνουμε δύσκολες καταστάσεις ή αισθανόμαστε πίεση και άγχος μία εξαιρετική μέθοδος αποφόρτισης είναι η άθληση. Αυτή είναι η στιγμή που πρέπει να αφήσουμε για λίγο την οθόνη που έχουμε μπροστά μας, είτε αυτή είναι η τηλεόραση, είτε είναι το κινητό μας και να κάνουμε έναν περίπατο στο πάρκο της γειτονιάς μας.

Τέλος, το βασικότερο όλων είναι να μην ξεχνάμε να έχουμε πίστη στο ότι θα ξεπεράσουμε τις δύσκολες καταστάσεις, θα καταφέρουμε να βρούμε τη λύση στα προβλήματα που θα μας παρουσιαστούν για να μπορούμε στο τέλος κάθε ημέρας να είμαστε νικητές.

Ακολουθήστε κι εσείς τα παραπάνω βήματα, για να ξεπεράσετε τις ανησυχίες σας και να είστε πιο δυνατοί και αν κατέχετε θέση ευθύνης στην εταιρεία που εργάζεστε, νιώστε ασφαλείς για τις αποφάσεις σας επιλέγοντας το πρόγραμμα αστικής ευθύνης εκπροσώπων και στελεχών (D&O) της Interasco.