Τα νέα μας

01.04.2021

Τρόποι αποτελεσματικής ανάπτυξης των δυνατοτήτων μας

ανάπτυξης

Η έννοια της προσωπικής ανάπτυξης συνδέεται με την ανάπτυξη των δυνατοτήτων μας. Μέσα από την προσωπική μας βελτίωση και ενδυνάμωση θα καταφέρουμε περισσότερα από όσα είχαμε φανταστεί και θα οδηγηθούμε στην επίτευξη των στόχων μας. Ας δούμε λοιπόν με ποιους τρόπους μπορούμε να αναπτύξουμε τα θετικά στοιχεία και τις δυνατότητές μας.

Καταρχάς οφείλουμε να αναγνωρίσουμε την ανάγκη μας για αυτοβελτίωση. Το να γίνουμε καλύτεροι δε σημαίνει ότι κάνουμε απαραίτητα κάτι λάθος, αλλά ότι χρειάζεται να καταφέρουμε “το κάτι παραπάνω“, ώστε να δράσουμε διαφορετικά και καλύτερα. Έτσι θα μπορέσουμε να μειώσουμε τα “τρωτά” μας σημεία και να γίνουμε πιο ισχυροί.

Επόμενο βήμα είναι να επικεντρώσουμε την προσοχή μας στις δυνατότητές μας και όχι στις αδυναμίες μας. Άλλωστε, το να ασχολούμαστε με πολλά πράγματα συγχρόνως δε θα μας ωφελήσει τόσο, όσο το να περιοριστούμε στις ασχολίες που πραγματικά μας αναδεικνύουν και δουλεύοντας πάνω σε αυτές να αναπτυχθούμε προσωπικά.

Σημαντική παράμετρος για τον περιορισμό των αδυναμιών μας είναι και οι συνεργασίες. Εάν είμαστε καλοί σε έναν τομέα αλλά παλεύουμε για να επιτύχουμε σε έναν άλλο, μπορούμε να ζητήσουμε βοήθεια από έναν συνεργάτη μας στον τομέα που χρειαζόμαστε βοήθεια και εμείς με την σειρά μας να τον βοηθήσουμε στον τομέα που εκείνος υστερεί. Έτσι αναπτύσσουμε τις διαπροσωπικές μας σχέσεις αλλά και εμάς τους ίδιους. Επίσης για να μπορέσουμε να αναπτύξουμε τις δυνατότητές μας σημαντικό είναι να αποφεύγουμε τη σύγκριση, καθώς ο καθένας από εμάς είναι μοναδικός και το μόνο στο οποίο θα πρέπει να στοχεύουμε είναι μία βελτιωμένη εκδοχή του εαυτού μας.

Τέλος, για να αναπτύξουμε τα θετικά μας στοιχεία μπορούμε να θέσουμε ένα ημερήσιο πλάνο με μικρούς στόχους που θέλουμε να επιτύχουμε,  το οποίο θα παρακολουθούμε σε εβδομαδιαία βάση, προκειμένουμε να παρακολουθούμε αποτελεσματικά την προοδό μας.

Ακολουθήστε κι εσείς τα παραπάνω βήματα, που θα σας βοηθήσουν να αναπτύξετε τις δυνατότητές σας και αν έχετε θέση ευθύνης στην εταιρεία που εργάζεστε νιώστε ασφαλείς για τις αποφάσεις σας, επιλέγοντας το εξειδικευμένο πρόγραμμα αστικής ευθύνης εκπροσώπων και στελεχών (D&O) της Interasco.