Τα νέα μας

10.09.2020

Πρωινές συνήθειες που μπορούν να μας κάνουν αήττητους

συνήθειες

Κάθε πρωί ξεκινάμε την ημέρα μας κάνοντας τα ίδια πράγματα. Ξυπνάμε, παίρνουμε το πρωινό μας και πάμε στην εργασία μας. Τι θα συνέβαινε όμως αν αποφασίζαμε να δώσουμε τη δέουσα σημασία στις ενέργειες που κάνουμε κατά το ξεκίνημα της ημέρας μας; Ίσως τότε η μέρα μας να ήταν πολύ πιο αποδοτική! Ας δούμε λοιπόν ποιες είναι οι πρωινές συνήθειες θα μας προσφέρουν μία καλύτερη καθημερινότητα, που θα μας οδηγήσει ουσιαστικά στην επίτευξη των στόχων μας.

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να φροντίσουμε αμέσως μετά το πρωινό μας ξύπνημα είναι η ενυδάτωση του οργανισμού μας. Ένα ποτήρι κρύο νερό, είτε ένα ποτήρι με ζεστό νερό και χυμό λεμονιού αρκούν για να βελτιώσουμε τον μεταβολισμό μας και να αποβάλλουμε τις τοξίνες. Έπειτα, για να ηρεμήσουμε από το στρες και να ενισχύσουμε την ψυχολογία μας και την θετική μας διάθεση, είναι καλό να διαθέσουμε λίγο χρόνο για να σκεφτούμε το πώς θα κυλίσει η υπόλοιπη ημέρα μας, να αυτοσυγκεντρωθούμε και να κρατήσουμε σημειώσεις για τις ενέργειες που πρέπει να κάνουμε. Έτσι θα διαχειριστούμε καλύτερα τον χρόνο μας και θα δώσουμε σημασία σε αυτά που αξίζουν πραγματικά την προσοχή μας, καθώς οι σημειώσεις μας θα μας βοηθήσουν στην προτεραιοποίηση των καθημερινών μας δραστηριοτήτων.

Και επειδή είναι σημαντικό το πρωινό μας να ξεκινά θετικά, καλό είναι να αποβάλλουμε τα αρνητικά συναισθήματα που μας προκαλλούν καταστάσεις των προηγούμενων ημερών και να συγχωρέσουμε άτομα και συμπεριφορές που μας προκάλεσαν ενόχληση και δυσαρέσκεια. Κατ’ αυτό τον τρόπο θα καταφέρουμε να χαρίσουμε στον εαυτό μας την ψυχική ηρεμία και την αισιοδοξία που έχουμε ανάγκη, προκειμένου η ημέρα μας να είναι αποδοτική και απαλλαγμένη από παρελθοντικά προβλήματα.

Κι επειδή σημασία δεν έχει μόνο η ψυχική αλλά και η σωματική μας υγεία, είναι σημαντικό να αρχίσουμε την ημέρα μας με μία μορφή ήπιας άσκησης, όπως είναι για παράδειγμα ένας σύντομος περίπατος στο πάρκο της γειτονιάς μας. Η δραστηριοποίηση και η επαφή με το φυσικό περιβάλλον θα μας αναζωογονήσει και θα δραστηριοποιήσει και τη σκέψη μας.

Υιοθετήστε κι εσείς τις παραπάνω συνήθειες, για να είναι πιο αποδοτική η κάθε σας ημέρα και αν έχετε θέση ευθύνης στην εταιρεία που εργάζεστε νιώστε ασφαλείς για τις αποφάσεις σας, επιλέγοντας το πρόγραμμα αστικής ευθύνης εκπροσώπων και στελεχών (D&O) της Interasco.