Τα νέα μας

23.07.2020

Αποφασιστικότητα, επιμονή, πίστη τα 3 κλειδιά της επιτυχίας

αποφασιστικότητα

Στην πορεία μας προς την επιτυχία δεν υπάρχουν σύντομοι δρόμοι. Μόνο η αποφασιστικότητα, η επιμονή και η πίστη μας μπορούν να υπερνικήσουν τα εμπόδια που συναντάμε καθημερινά. Ας δούμε λοιπόν πως αυτοί οι τρεις παράγοντες εγγυώνται την επίτευξη των στόχων μας.

Καταρχάς η αποφασιστικότητα πηγάζει από την πίστη μας. Όταν είμαστε αποφασισμένοι, παλεύουμε συνεχώς για να επιτύχουμε και παραβλέπουμε τις αποτυχίες, ακόμη κι αν αυτές επαναλαμβάνονται. Έτσι βελτιωνόμαστε και εξελίσσουμε τις ικανότητές μας. Επίσης, οι παράγοντες που αναφέραμε, μας βοηθούν στην απόκτηση εμπειρίας, καθώς μέσα από τα λάθη μας κατανοούμε ποιες ενέργειές μας είναι αποτελεσματικές και ποιες όχι. Η αποφασιστικότητά μας θα μας δίνει δύναμη να προσπαθούμε συνεχώς για το καλύτερο παρά τα εμπόδια που συναντάμε στον δρόμο μας. Και για να υπερνικήσουμε τα εμπόδια μας βοηθά η πίστη μας στον εαυτό μας, στις ιδέες μας και στις δυνατότητές μας.

H αποφασιστικότητα, η επιμονή και η πίστη συμβάλλουν και στην αλλαγή της οπτικής μας για τα πράγματα και πάνω απ’ όλα δεν μεταβάλλουν την άποψή μας για το γεγονός ότι η επιτυχία απαιτεί κόπο και πολλαπλές, καθημερινές προσπάθειες. Το ζήτημα τώρα είναι το πώς θα αποκτήσουμε αυτά τα τρία κλειδιά που θα μας εξασφαλίσουν την επιτυχία. Αυτό λοιπόν θα το καταφέρουμε υιοθετώντας μία πιο θετική στάση ζωής, προκειμένου να μην αποθαρρυνόμαστε από τις αποτυχίες μας. Επίσης σημαντικό είναι το να είμαστε συγκεντρωμένοι στους στόχους μας και όταν καταστρώνουμε ένα πλάνο ενεργειών, να μένουμε συγκεντρωμένοι σε αυτό, προκειμένου να αποφεύγουμε τους καθημερινούς περισπασμούς. Έτσι θα μπορέσουμε να είμαστε πραγματικά αποφασισμένοι, να είμαστε απόλυτα συγκετρωμένοι σε αυτά που θέλουμε να επιτύχουμε αλλά και να διατηρούμε θερμή την πίστη μας στον εαυτό μας και στις δυνάμεις μας.

Αξιοποιήστε κι εσείς την αποφασιστικότητα, την επιμονή και την πίστη για να επιτύχετε τους στόχους σας και αν έχετε θέση ευθύνης στην εταιρεία που εργάζεστε νιώστε ασφαλείς για τις αποφάσεις σας, επιλέγοντας το εξειδικευμένο πρόγραμμα αστικής ευθύνης εκπροσώπων και στελεχών (D&O) της Interasco.