Τα νέα μας

18.07.2018

Ενισχύστε την ψυχική σας υγεία ακολουθώντας μερικά απλά βήματα!

υγεία

Οι περισσότεροι από εμάς έχουν βρεθεί στη δύσκολη κατάσταση της –έστω και προσωρινής- παραίτησης κατά την οποία πρέπει να ανασυνταχθούμε και να προχωρήσουμε δυναμικά. Το ζήτημα όμως είναι πως θα το καταφέρουμε αυτό. Υπάχουν κάποια απλά βήματα για να μπορέσουμε να ενισχύσουμε τον εαυτό μας.

Καταρχάς πρέπει να ξεκινήσουμε παίρνοντας κίνητρα από το άμεσο επαγγελματικό μας περιβάλλον καθώς οι επιτυχημένοι συνάδελφοι μπορούν να αποτελέσουν πηγή έμπνευσης. Επίσης είναι σημαντική η καλή παρέα. Συναναστρεφόμενοι με θετικούς ανθρώπους στην προσωπική μας ζωή και με φίλους που σκέφτονται αισιόδοξα μπορούμε να οπλιστούμε με θάρρος και δύναμη. Τρίτον, πρέπει να μαθαίνουμε συνεχώς, καθώς η γνώση μας δίνει την αυτοπεποίθηση που χρειαζόμαστε για να ξεκινήσουμε διάφορα projects. Σημαντικό είναι να είμαστε και οι ίδιοι θετικοί, να βλέπουμε το καλό και, ακόμη και όταν αντιμετωπίζουμε εμπόδια, να βρίσκουμε τρόπους να τα ξεπεράσουμε.

Πέμπτον , να σταματάμε να σκεφτόμαστε. Όταν ένα σχέδιό μας δεν πάει καλά, δεν αξίζει να αναλωνόμαστε σε αυτό, ας πάμε με γοργούς ρυθμούς να καταστρώσουμε το επόμενο! Ακόμη, πρέπει να γνωρίζουμε τον εαυτό μας. Να κρατάμε σημειώσεις για τις στιγμές μας που νοιώθουμε ότι τίποτε δεν πάει καλά και για τις στιγμές που νιώθουμε σαν σταρ του σινεμά. Έτσι θα διακρίνουμε τι είναι αυτό που μας κρατάει πίσω και θα καταφέρουμε να βελτιωθούμε δουλεύοντας με τον ίδιο μας τον εαυτό.

Ακόμη, είναι ουσιαστικό να έχουμε μια εικόνα της προόδου μας.Είναι καλό να κρατάμε ένα διάγραμμα της προόδου μας σε πλάνα τα οποία έχουμε σχεδιάσει και υλοποιούμε, ώστε να παίρνουμε θάρρος για να συνεχίσουμε. Τέλος, πολύ σημαντικό είναι να βοηθάμε τα πρόσωπα του περιβάλλοντός μας. Μέσα από την ανταλλαγή ιδεών μπορούμε να τα βοηθήσουμε να παλέψουν για τα όνειρα και τις προσδοκίες τους, αλλά και να γίνουμε κι εμείς πιο ισχυροί. Όλα τα παραπάνω απλά βήματα θα μας βοηθήσουν να αποκτήσουμε δεξιότητες τροφοδότησης του εαυτού μας με κίνητρα και να μην ανησυχούμε αν θα καταφέρουμε ένα σχέδιο προτού καν το θέσουμε σε ισχύ.

Με την Interasco ασφαλιστική μπορείτε να νιώσετε πραγματικά ασφαλείς και δυνατοί, ακολουθώντας τα όνειρά σας και αφήνοντας πάνω μας τη φροντίδα της υγείας του εαυτού σας και των αγαπημένων σας προσώπων, επιλέγοντας το πρόγραμμα νοσηλείας που ταιριάζει στις δικές σας ανάγκες!