Τα νέα μας

13.07.2018

Η κλιματική αλλαγή και οι συνέπειες της

 κλιματική αλλαγήΗ κλιματική αλλαγή , η οποία εξελίσσεται με γοργούς ρυθμούς τις τελευταίες δεκαετίες προβλέπεται ότι θα επηρεάσει τα φυσικά φαινόμενα κατά τις επόμενα χρόνια. Οι καταστροφικές καταιγίδες στις ΗΠΑ και την Καραϊβική, οι μαινόμενες πυρκαγιές στην Καλιφόρνια, οι πλημμύρες και τα τσουνάμι στην Ινδία είναι μερικά δείγματα των ακραίων καιρικών φαινομένων. Σε μια μελλοντική προβολή που πραγματοποιήθηκε το 2017, η οποία συνδυάζει τις εμπειρικές εκτιμήσεις των επιστημόνων με την αλλαγή της θερμοκρασίας ανά τα χρόνια, φαίνεται ότι το 2100 είναι πολύ πιθανόν η θερμοκρασία του πλανήτη να αυξηθεί κατά 4Ο C.

Τα ευρήματα δείχνουν ότι οι περισσότερες καταστροφές που οφείλονται στην αλλαγή του καιρού θα γίνουν συχνότερες στο τέλος του αιώνα που διανύουμε, με οικονομικές συνέπειες για όλες τις κοινωνικές ομάδες. Ενώ οι επιστήμονες περιμένουν ότι η συχνότητα των τροπικών κυκλώνων θα μειωθεί σε έναν θερμότερο κόσμο, αναμένουν επίσης ότι οι καταιγίδες θα είναι πιο έντονες, γεγονός που θα οδηγήσει σε περισσότερες καταστροφές.

Καθώς οι φυσικές καταστροφές εντείνονται, ο πληθυσμός της Γης οφείλει να προετοιμαστεί γι αυτή την αλλαγή, καθώς η αύξηση της θερμοκρασίας θα επηρεάσει την μακροοικονομική δραστηριότητα του πλανήτη. Το τελευταίο μπορεί να οδηγήσει σε μεταναστευτικά ρεύματα από τις πληγείσες χώρες, αλλάζοντας το παγκόσμιο τοπίο. Ως εκ τούτου, οι χώρες θα πρέπει να αποκτήσουν ανθεκτικες υποδομές , για να αντέξουν στην άνοδο της στάθμης των θαλασσών και της έντασης των ανέμων.

Αυτό θα το επιτύχουν αλλάζοντας τον τρόπο κατασκευής των κτηρίων για να γίνονται πιο ανθεκτικά και εισάγοντας συστήματα ασφαλείας που θα μειώσουν τα μελλοντικά κόστη. Η κλιματική αλλαγή άλλωστε είναι επίφοβη για όλες τις χώρες, αναπτυσσόμενες και μη. Γι αυτό και μόνο μια παγκόσμια προσπάθεια να αντιμετωπιστεί και κυρίως να περιοριστεί το φαινόμενο του θερμοκηπίου θα μας βοηθήσει να αποτρέψουμε τα χειρότερα επιστημονικά σενάρια.

Με την Interasco μπορείτε να προστατέψετε την κατοικίας σας από οποιαδήποτε κίνδυνο, επιλέγοντας τα πιο ολοκληρωμένα προγράμματα κατοικίας της αγοράς «Προστασία Στέγης 1-2-3».