Τα νέα μας

30.04.2020

Υγιείς συνήθειες για να έχουμε καλύτερη ποιότητα ζωής

Το βασικό μέλημα όλων μας είναι η ποιότητα της ζωής μας. Το ζήτημα που προκύπτει είναι κατά πόσον οι καθημερινές μας συνήθειες και ο τρόπος ζωής μας, μας προσφέρουν τελικά μία καλύτερη ποιότητα ζωής και αν όχι, ποιες είναι οι συνήθειες που θα πρέπει να αλλάξουμε προκειμένου να βελτιώσουμε συνολικά την υγεία μας.

Ουσιαστικό ρόλο στην ποιότητα της ζωής μας, διαδραματίζουν καταρχάς οι διατροφικές μας επιλογές. Αν θέλουμε να έχουμε μία καλύτερη ποιότητα ζωής θα πρέπει να καταναλώνουμε πιο πολλά φυτικά προϊόντα, όπως λαχανικά, ξηρούς καρπούς, τροφές πλούσιες σε Ω-3 λιπαρά, όσπρια και προϊόντα ολικής άλεσης. Επίσης σημαντικό είναι να αποφεύγουμε την κατανάλωση μεγάλης ποσότητας ζάχαρης και αλατιού, αλλά και να περιορίσουμε τα τηγανητά γεύματα.

Βασικό επίσης είναι το να αθλούμαστε τουλάχιστον μισή ώρα την ημέρα. Αν δεν έχουμε αρκετό χρόνο για να γυμναστούμε μπορούμε απλώς να κάνουμε έναν περίπατο στο πάρκο της γειτονιάς μας. Άλλο στοιχείο που συμβάλλει στην καλή ποιότητα ζωής είναι ο έλεγχος του σωματικού μας βάρους. Είναι καλό να ελέγχουμε το βάρος μας ανά τακτά χρονικά διαστήματα και να υιοθετούμε ένα πιο συντηρητικό διαιτολόγιο σε περιόδους που το σωματικό μας βάρος αυξάνεται, καθώς η απώλεια των περιττών κιλών μας προστατεύει από καρδειαγγειακά και άλλα νοσήματα όπως είναι για παράδειγμα ο διαβήτης.

Άλλος σημαντικός παράγοντας της καλής ποιότητας ζωής είναι και ο ύπνος. Για να παραμένουμε υγιείς και να είμαστε αποδοτικοί καθημερινά πρέπει να κοιμόμαστε τουλάχιστον 7-8 ώρες ημερησίως. Μάλιστα, βάσει ερευνών, ο έλεγχος του σωματικού μας βάρους είναι αποτελεσματικότερος όταν οι ώρες ύπνου μας είναι επαρκείς.

Τέλος, επειδή η ποιότητα της ζωής μας συνδέεται με τη σωματική αλλά και με την ψυχική μας υγεία θα πρέπει καθημερινά να φροντίζουμε να προσφέρουμε τον αναγκαίο ελεύθερο χρόνο στον εαυτό μας, ο οποίος είναι απαραίτητος προκειμένου να αναπαυθούμε από τους έντονους ρυθμούς της καθημερινότητας και να περάσουμε χρόνο με τα αγαπημένα μας πρόσωπα.

Υιοθετήστε κι εσείς τις παραπάνω συνήθειες για να προσφέρετε στον εαυτό σας μία καλύτερη ποιότητα ζωής και επιλέξτε για την φροντίδα της υγείας σας το πλήρες πρόγραμμα πρωτοβάθμιας περίθαλψης First Care της Interasco.