Τα νέα μας

05.05.2020

Μένοντας συνεπείς στο κατ’ οίκον πρόγραμμα γυμναστικής μας

γυμναστικής

Πολλοί από εμάς επιλέγουν ένα πρόγραμμα γυμναστικής στο σπίτι, είτε λόγω έλλειψης χρόνου, είτε για λόγους οικονομικούς, είτε γιατί η κατ΄οίκον άσκηση μας κάνει να αισθανόμαστε καλύτερα από την άθληση σε κάποιον εξωτερικό χώρο. Επειδή όμως ένα πρόγραμμα γυμναστικής απαιτεί συνέπεια για είναι επιτυχές, ας δούμε πώς θα καταφέρουμε να το τηρήσουμε, για να έχουμε τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Το πρώτο βήμα για να ξεκινήσουμε, είναι να κάνουμε μία εκτεταμένη έρευνα στο διαδίκτυο, σε περιοδικά άθλησης, είτε να συμβουλευτούμε έναν ειδικό, προκειμένου να βρούμε το κατάλληλο πρόγραμμα που ταιριάζει στις ανάγκες μας και πάνω από όλα θα κρατήσει αμείωτο το ενδιαφέρον μας. Θα πρέπει να έχουμε υπόψη μας ότι στο σπίτι δε θα έχουμε την ποικιλία των μηχανημάτων που θα βρούμε σε ένα γυμναστήεριο, οπότε σίγουρα χρειάζεται χρόνος για να σχεδιάσουμε το ιδανικό για εμάς πρόγραμμα άθλησης.

Το επόμενο βήμα είναι το να θέσουμε σαφείς και επιτεύξιμους στόχους. Οι λόγοι άθλησης μπορεί να είναι η απώλεια σωματικού βάρους, η μυική ενδυνάμωση κλπ. Η παρακολούθηση της προόδου μας θα κρατήσει αμείωτο το ενδιαφέρον μας και θα μας βοηθήσει να επιμείνουμε, αλλά και να ανασχεδιάσουμε το πρόγραμμά μας αν χρειαστεί.

Σημαντικό επίσης είναι να έχουμε ένα ημερολόγιο όπου θα σημειώνουμε τον ημερήσιο χρόνο που θα αφιερώνουμε για άσκηση. Εάν κάποια μέρα δεν τηρήσουμε το πρόγραμμά μας λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων, θα πρέπει να σημειώνουμε μία εναλλακτική ημέρα και ώρα προκειμένου να αναπληρώσουμε τον χρόνο εκγύμνασης που παραλείψαμε.

Για να αποφύγουμε τώρα τον κίνδυνο να εγκαταλείψουμε την κατ΄οίκον άσκηση, μπορούμε να επιλέξουμε να αθληθούμε μαζί με ένα φιλικό ή συγγενικό μας πρόσωπο, προκειμένου να περάσει πιο ευχάριστα ο χρόνος μας και να μην αποφεύγουμε το πλάνο άθλησής μας επικαλούμενοι διάφορες δικαιολογίες.

Τέλος, δε θα πρέπει να ξεχνάμε ότι η άθληση αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του τρόπου ζωής μας, γι’ αυτό και πάντοτε θα πρέπει να αφιερώνουμε χρόνο για να γυμναστούμε.

Ακολουθήστε κι εσείς τις παραπάνω συμβουλές για να αθληθείτε με συνέπεια στο σπίτι σας, και επιλέξτε για τη φροντίδα της υγείας σας, το πλήρες πρόγραμμα πρωτοβάθμιας περίθαλψης First Care της Interasco.