Τα νέα μας

02.10.2019

Συνήθειες που εμποδίζουν την ευτυχία μας και πώς να τις περιορίσουμε

Όλοι θέλουμε να γνωρίζουμε τι μπορούμε να κάνουμε για να είμαστε περισσότερο ευτυχισμένοι. Ωστόσο μπορούμε να βελτιώσουμε τη ζωή μας εστιάζοντας στο να αποφεύγουμε καθημερινές συμπεριφορές και συνήθειες που μας κάνουν δυστυχισμένους. Ας δούμε λοιπόν ποιες είναι οι «αρνητικές» συνήθειες που χρειάζεται να περιορίσουμε.

Βασική συνήθεια των περισσότερων είναι να ανησυχούμε για το μέλλον και για τη γνώμη που έχουν οι άλλοι για εμάς. Ξεχνάμε όμως ότι αφενός το μέλλον είναι αναπόφευκτο, κατά συνέπεια θα πρέπει να φροντίζουμε το παρόν μας για ένα ευτυχέστερο μέλλον, αφετέρου θα πρέπει να εστιάζουμε στην αυτοβελτίωσή μας και όχι στο να είμαστε αρεστοί στα άτομα του περιβάλλοντός μας, καθώς έτσι παραμελούμε τις πραγματικές μας ανάγκες.

Άλλη κακή συνήθεια είναι να κλεινόμαστε στον εαυτό μας όταν δεν αισθανόμαστε καλά. Αν όμως αποφασίσουμε να μιλήσουμε για τα προβλήματα που μας απασχολούν σε κάποιο πρόσωπο που εμπιστευόμαστε και να παραδεχτούμε τα συναισθήματά μας είναι βέβαιο ότι σύντομα θα νιώσουμε καλύτερα. Επίσης συχνά η ρουτίνα της καθημερινότητας μας οδηγεί στο να αποδεχόμαστε και να ανεχόμαστε καταστάσεις και απλά να προσαρμοζόμαστε σε αυτές, ενώ είναι υγιέστερο το να αμφισβητούμε πράγματα που μας ενοχλούν και αντιτίθενται στα πιστεύω και τις αξίες μας, και να προτείνουμε διαφορετικές λύσεις για καταστάσεις εάν νομίζουμε ότι κάποια ιδέα μας είναι αληθινά αποτελεσματική.

Μια ακόμη κακή συνήθεια είναι το να υποτιμάμε τον εαυτό μας. Η αυτοεκτίμηση είναι ουσιώδης στο δρόμο για την ευτυχία και οφείλουμε να κατανοήσουμε ότι αν δεν εκτιμάμε εμείς τον εαυτό μας δεν μπορούμε να απαιτούμε τον σεβασμό των άλλων.

Τέλος, είναι ανώφελο να προσπαθούμε να διαχειριστούμε το άγχος μας, αντί να εντοπίζουμε την πραγματική αιτία και το πρόβλημα που μας προκαλεί στρες, προκειμένου να την αντιμετωπίζουμε και να συνεχίσουμε την ημέρα μας με καλύτερη ψυχολογία.

Περιορίστε κι εσείς τις συνήθειες που σας κρατούν μακριά από την ευτυχία σας, και αισθανθείτε ακόμη πιο ασφαλείς για την υγεία της οικογένειά σας, επιλέγοντας το ολοκληρωμένο πρόγραμμα πρωτοβάθμιας περίθαλψης First Care της Interasco.