Τα νέα μας

06.02.2019

Κανόνες ψυχολογίας για μια πιο αισιόδοξη πραγματικότητα!

κανόνες

Η ψυχολογία είναι η επιστήμη που μπορεί να αποκαλύψει τα μυστήρια του εσωτερικού μας κόσμου. Ωστόσο ενίοτε μπορεί και να αναδιαμορφώσει την πραγματικότητα μέσα στην οποία ζούμε. Ακριβώς όπως και ο κόσμος στον οποίο ζούμε έτσι και η ψυχολογία ακολουθεί κανόνες που εδραιώνονται και γίνονται οι αξίες μας όσο μεγαλώνουμε.

Κάποιοι από αυτούς τους κανόνες μας βοηθούν στον τρόπο ζωής μας, στην κατανόηση του κόσμου μας και στην εξοικονόμηση της πολύτιμης ενέργειάς μας. Ωστόσο, κάποιοι κανόνες μας είναι αναχρονιστικοί. Πρέπει να ανανεώνουμε λοιπόν τους εσωτερικούς μας κανόνες προκειμένου να κάνουμε τη ζωή μας ομορφότερη.

Ας δούμε λοιπόν τέσσερις κανόνες που μπορούν να κάνουν τον κόσμο μας πιο φωτεινό και πιο αισιόδοξο.

Ο πρώτος κανόνας είναι το παρόν. Δεν υφίσταται παρελθόν, διότι συνεχώς ζούμε το παρόν. Δεν υπάρχει μέλλον γιατί ακόμη πρέπει να δημιουργηθεί. Ό, τι έχουμε, είχαμε και θα έχουμε είναι το παρόν, και σ’ αυτό θα πρέπει να επικεντρωνόμαστε για να κάνουμε την μεγάλη αλλαγή. Το παρελθόν, το μέλλον και οι διαφορετικές μελλοντικές εκδοχές είναι απλά σκέψεις, αναμνήσεις και φαντασία που δημιουργεί το μυαλό μας, προσπαθώντας να κάνει προβλέψεις βάσει των προηγούμενων εμπειριών μας. Αλλά στο τώρα μπορούμε να αλλάξουμε την πορεία της ζωής μας, να μάθουμε νέα πράγματα και να κάνουμε νέες ενέργειες. Ο κανόνας λοιπόν είναι να θυμίζουμε στον εαυτό μας να επικεντρώνεται πιο συχνά στο παρόν.

Ο δεύτερος είναι ο κανόνας των καθρεπτών. Κάθε άτομο του περιβάλλοντός μας είναι ο καθρέπτης του εαυτού μας. Ο τρόπος που αντιλαμβανόμαστε τους ανθρώπους που μας περιβάλλουν, τις ενέργειες και τις απόψεις τους πηγάζει καθαρά από το δικό μας οπτικό πρίσμα, καθώς δεν μπορούμε να κατανοήσουμε τον πυρήνα των συναισθημάτων τους και τις απόψεις και στάσεις ζωής που κουβαλούν. Γι αυτό και όταν κάποιος μας βγάζει εκτός ορίων αυτό συμβαίνει γιατί μας θυμίζει κάποια αρνητική συμπεριφορά που έχουμε ήδη ζήσει στο παρελθόν. Ο κανόνας του καθρέπτη μας λέει επομένως να αντιμετωπίζουμε τα άτομα του περιβάλλοντός μας έτσι ώστε να μαθαίνουμε τον εαυτό μας καλύτερα, σε κάθε κοινωνική μας αλληλεπίδραση.

Μετά έρχεται ο κανόνας της αυτάρκειας. Είμαστε ελεύθεροι να κάνουμε τις δικές μας επιλογές και σκέψεις και εμείς επιλέγουμε και κατά πόσον θα βοηθήσουμε τους άλλους. Ο κανόνας αυτός, μας θυμίζει να συνειδητοποιούμε την ελευθερία μας προκειμένου να ξεπερνάμε τα όριά μας και να κατακτούμε τους στόχους μας.

Τέλος υπάρχει και ο κανόνας του οπτιμισμού. Καθένας μας κινείται και ζει βάσει των απόψεών του, των αναμνήσεων και του lifestyle του. Κατά συνέπεια μπορούμε να επιλέξουμε μία θετικότερη στάση ζωής που θα μας κάνει και πιο αισιόδοξους. Αυτός ακριβώς είναι ο τελευταίος κανόνας, να μάθουμε να βλέπουμε τον κόσμο πιο οπτιμιστικά.

Ανανεώστε κι εσείς τους εσωτερικούς σας κανόνες για μία πιο όμορφη και αισιόδοξη ζωή και καθημερινότητα, και προστατέψτε την υγεία των αγαπημένων σας προσώπων, επιλέγοντας το ολοκληρωμένο πρόγραμμα πρωτοβάθμιας περίθαλψης First Care της Interasco.