Τα νέα μας

08.02.2019

Μαθήματα ζωής από τους κοσμοναύτες

μαθήματα

Από την αρχή της ανθρωπότητας γεμίζουμε σοφία και αισθανόμαστε δέος κατά την ενασχόληση με τον γαλαξία μας. Με το πέρασμα των ετών, τα τεχνολογικά μας επιτεύγματα μας επέτρεψαν να ταξιδέψουμε στο διάστημα και να έρθουμε τόσο κοντά όσο ποτέ άλλοτε στη μεγαλειότητα του σύμπαντος.

Ας δούμε λοιπόν τα μαθήματα ζωής που μας δίνουν οι κοσμοναύτες, που κατάφεραν να αντικρίσουν τον κόσμο όπως πραγματικά φαντάζει, πέρα από τον πλανήτη μας.

Καταρχάς, δεν υπάρχουν όρια στην πραγματικότητα. Όταν οι κοσμοναύτες κοιτάζουν τη Γη, βλέπουν ένα σύνολο. Δεν υπάρχουν σύνορα, χώρες και διαμάχες, αλλά ένας ολόκληρος, ζωντανός πλανήτης που κινείται κατά τη διάρκεια των τεσσάρων εποχών. Τα σύνορα είναι μία ανθρώπινη συμβατικότητα και η φύση είναι το όλον.

Επίσης είμαστε πολύ μικροί στην πραγματικότητα. Ο κόσμος είναι τεράστιος και σκεπτόμενοι αυτό, μπορούμε να αντιληφθούμε πόσο μικρά είναι και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε όπως και το καθημερινό μας άγχος.

Έπειτα, το σκοτάδι δεν είναι κακό. Πάντοτε έχουμε στο μυαλό μας μία αέναη μάχη ανάμεσα στο σκότος και το φως, όμως στην πραγματικότητα, το σκοτάδι και το φως χορεύουν και εναλλάσσονται, χαρίζοντας στον κόσμο την ομορφιά του.

Δεν υπάρχουν όμως ούτε κατευθύνσεις. Είμαστε συνηθισμένοι να χρησιμοποιούμε συστήματα πλοήγησης, για να κινούμαστε στην Γη. Στο διάστημα ωστόσο, δεν υπάρχουν κατευθύνσεις, αλλά όλα είναι υποκειμενικά και εξαρτώνται από το βλέμμα του παρατηρητή. Όλοι είμαστε στο ίδιο «καράβι».

Συχνά τσακωνόμαστε, πληγώνουμε ο ένας τον άλλον, πολεμάμε μεταξύ μας. Όταν όμως κοιτάμε τη Γη από το διάστημα, βλέπουμε το κενό που μας περιβάλλει και όλοι βρισκόμαστε μέσα σε αυτή την απεραντοσύνη, συνεπώς είναι μάταιο να μην αγαπάμε ο ένας τον άλλον.

Τέλος, τα θαύματα είναι παντού γύρω μας! Η αργή κίνηση του πλανήτη μας, οι θέαση του καιρού από ψηλά και η μεγαλειότητα του σύμπαντος είναι τα θαύματα μέσα στα οποία ζούμε καθημερινά. Το χάραμα, το ηλιοβασίλεμα, τα κύματα της θάλασσας, είναι τα θαύματα που καθημερινά βιώνουμε, σπάνια όμως εκτιμούμε.

Από τα παραπάνω μαθήματα ζωής κατανοούμε πόσο ευγνώμονες πρέπει να αισθανόμαστε κάθε στιγμή της ζωής μας και πόσο σημαντικό είναι να αγαπάμε ο ένας τον άλλον και να συμβιώνουμε αρμονικά, απολαμβάνοντας την ομορφιά του κόσμου μας.

Διαφυλάξτε κι εσείς την αρμονία της ζωής της οικογένειάς σας, περνώντας ευτυχισμένες στιγμές με τα αγαπημένα σας πρόσωπα, και νιώστε ασφαλείς από τους καθημερινούς κινδύνους, επιλέγοντας την Οικογενειακή Αστική Ευθύνη της Interasco.