Τα νέα μας

12.07.2019

Η αποχώρηση από δυσάρεστες καταστάσεις ως κλειδί επιτυχίας

καταστάσεις

Η επιτυχία είναι κάτι που όλοι αγαπάμε και θέλουμε. Μάλιστα πολλές φορές, όταν τα πράγματα δείχνουν να δυσκολεύουν, αισθανόμαστε πως πρέπει να επιμείνουμε προκειμένου να κερδίσουμε την επιτυχία που επιθυμούμε. Ωστόσο, η προσωρινή αποχώρηση από τις δύσκολες καταστάσεις που βιώνουμε μπορεί να μας βοηθήσει να επιτύχουμε με λιγότερο κόπο τους στόχους μας και τα χρονοδιαγράμματά μας.

Καταρχάς όταν μένουμε κολλημένοι στις καταστάσεις οι οποίες ξεδιπλώνονται μπροστά μας καταλήγουμε στο να εγκλωβιζόμαστε σε αυτές με αποτέλεσμα να μας είναι δύσκολο να διδαχτούμε από αυτές. Εάν κάνουμε όμως ένα βήμα πίσω θα μπορέσουμε να αποκτήσουμε μία πιο ολιστική θεώρηση των πραγμάτων.

Έπειτα, η απομάκρυνση από τις καταστάσεις μας δίνει χώρο και χρόνο για να επεξεργαστούμε τα αρνητικά συναισθήματα και να τα περιορίσουμε. Η οργή, η λύπη, ο φόβος και οι ενοχές μπορούν να δημιουργήσουν ένα σύννεφο στη σκέψη μας, εμποδίζοντάς μας σημαντικά στο να επικεντρωθούμε στα όνειρα και τους στόχους μας, γεγονός που έχει ως αποτέλεσμα τη μείωση της αυτοπεποίθησής μας και της αυτοεικόνας μας. Κατά συνέπεια αποφεύγοντας τις αρνητικές καταστάσεις μπορούμε να επεξεργαστούμε τις εμπειρίες μας κατά τέτοιο τρόπο ούτως ώστε να οδηγηθούμε στην ευτυχία και στην πραγματική επιτυχία.

Τέλος, όταν βλέπουμε από απόσταση τα γεγονότα, καταλαβαίνουμε ότι αξίζουμε  περισσότερα. Αντιλαμβανόμαστε ότι το να μένουμε εγκλωβισμένοι σε εμπειρίες που μας δυσαρεστούν δεν προάγει την αισιοδοξία μας και τα όσα πραγματικά αξίζουμε και μπορούμε να επιτύχουμε.

Δοκιμάστε να κάνετε ένα βήμα πίσω από τις καταστάσεις που σας απασχολούν για να δώσετε ευκολότερα λύση στα προβλήματά σας, πετυχαίνοντας έτσι τους στόχους σας, μην παραβλέπετε όμως το μεγαλύτερο αγαθό που είναι η υγείας σας, για την εξασφάλιση της οποίας αξίζει να επιλέξετε τα ολοκληρωμένα προγράμματα νοσηλείας New της Interasco.