Τα νέα μας

17.07.2019

Ενέσιμες θεραπείες προσώπου-ποιες είναι και τι να προσέξετε;

προσώπου

Το πρόσωπό μας αποτελείται από τέσσερα βασικά συστατικά: δέρμα, λίπος, μύες και οστά. Με την πάροδο του χρόνου τα συστατικά αυτά χάνουν τον όγκο τους, με αποτέλεσμα να αρχίζουν να φαίνονται τα σημάδια της γήρανσης, η γνάθος να χάνει το σχήμα της, η μύτη να κατεβαίνει και τα ζυγωματικά μας να χάνουν τη σφριγηλότητά τους. Οι μύες του προσώπου χάνουν επίσης τον όγκο και την ελαστικότητά τους. Σταδιακά το πρόσωπό μας χάνει τη νεανική του όψη και εμφανίζονται οι ρυτίδες. Τα υλικά δερματικής πλήρωσης έρχονται να λύσουν αυτό το πρόβλημα. Κατά πόσο όμως είναι ενδεδειγμένα και ασφαλή για τον οργανισμό μας;

Τα υλικά δερματικής πλήρωσης ουσιαστικά αποτελούν ενέσιμες θεραπείες που πρέπει να  πραγματοποιούνται σε ιατρικό χώρο, και βοηθούν στη λείανση των ρυτίδων του προσώπου και στην ανάκτηση του χαμένου όγκου του, χαρίζοντάς μας μια πιο νεανική εμφάνιση. Κάποια από τα υλικά αυτά είναι οργανικά και κάποια συνθετικά. Το υαλουρονικό οξύ είναι μία από τις πιο γνωστές ενέσιμες ουσίες, που χρησιμοποιείται για την ανάπλαση του προσώπου ή τη βελτίωση της όψης των χαρακτηριστικών μας.

Άλλες ουσίες πλήρωσης είναι αυτές που κατασκευάζονται από υδροξυαπατίτη ασβεστίου, πολυγαλακτικό οξύ, μεθακρυλικό πολυμεθυλεστέρα και λίπος που μεταμοσχεύεται από άλλο μέρος του σώματός μας. Ο υδροξυαπαιτίτης ασβεστίου είναι μία μεταλλική ουσία που υπάρχει στα ανθρώπινα οστά και χρησιμοποιείται πολλά χρόνια από τους ειδικούς με θετικά αποτελέσματα. Το πολυγαλακτικό οξύ είναι ένα συνθετικό υλικό που βοηθά στην παραγωγή του κολλαγόνου και διαφέρει από τις υπόλοιπες ουσίες καθώς τα αποτελέσματά του είναι σταδιακά.

Τέλος, ο μεθακρυλικός πολυμεθυλεστέρας είναι ένα ημιμόνιμο υλικό το οποίο αν και είναι ανθεκτικότερο σε σύγκριση με άλλα πληρωτικά που βιοδιασπώνται ευκολότερα, μπορεί να προκαλέσει επιπλοκές, όπως είναι ο σχηματισμός σβόλων ή το να είναι ορατό κάτω από το δέρμα.

Καθεμία από αυτές τις ουσίες έχει τα υπέρ και τα κατά της, καθώς και διαφορές στη διάρκεια, στη δομή και στο οπτικό αποτέλεσμα. Για να επιλέξουμε το σωστό ενέσιμο υλικό για την επιδερμίδα μας πρέπει σε κάθε περίπτωση να ακολουθούμε τη γνώμη ενός δερματολόγου ή πλαστικού χειρουργού, καθώς μόνο οι εξειδικευμένοι επιστήμονες είναι ιδανικοί για να μας δώσουν τη λύση αναλόγως των αναγκών του προσώπου μας. Δεδομένου μάλιστα του κόστους των παραπάνω θεραπειών.

Δε θα πρέπει σε καμία περίπτωση να οδηγηθούμε στη λύση οικονομικών και μη ενδεδειγμένων για την επιδερμίδα μας ουσιών, καθώς οι τελευταίες μπορούν να οδηγήσουν σε ανεπιθύμητα αποτελέσματα και σε μία πολύ πιο κοστοβόρα προσπάθεια για την ανάκτηση της εμφάνισής μας.

Εάν θέλετε κι εσείς να αποκτήσετε πιο νεανική εμφάνιση να εμπιστεύεστε πάντοτε  τη γνώμη ενός ειδικού, για την κατάλληλη για εσάς θεραπεία.