Τα νέα μας

13.03.2020

Τρόποι για αποτελεσματική επίλυση των προβλημάτων

επίλυση

Συχνά αντιμετωπίζουμε προβλήματα που καλούμαστε να λύσουμε, τόσο στην προσωπική όσο και στην επαγγελματική μας ζωή. Ορισμένες δυσκολίες μπορούν εύκολα να ξεπεραστούν, υπάρχουν ωστόσο και προβλήματα των οποίων η επίλυση μοιάζει σαν ένας αληθινός λαβύρινθος. Αξίζει λοιπόν να δούμε πώς θα γίνουμε πιο ικανοί στην αντιμετώπιση των καθημερινών μας προβλημάτων, προκειμένου να είμαστε πιο ικανοποιημένοι στο τέλος της κάθε μέρας.

Καταρχάς θα πρέπει να αντιμετωπίζουμε όποια κατάσταση μας απασχολεί ως project. Έτσι θα μάθουμε να αναπτύσσουμε ένα σχέδιο δράσης που μας οδηγεί στην επίλυση και τελικά στην ψυχική μας ηρεμία. Έπειτα, σημαντικό είναι να μην μας πιάνει πανικός όταν ανακύπτουν προβλήματα, καθώς πείθοντας τον εαυτό μας ότι δεν γνωρίζουμε τι πρέπει να κάνουμε το μόνο που θα καταφέρουμε είναι το να βρισκόμαστε σε ένα ατέρμονο αδιέξοδο. Η αντιμετώπιση των προβλημάτων απαιτεί λοιπόν ψυχραιμία και πνευματική  διαύγεια.

Εάν τώρα αντιμετωπίζουμε ένα ζήτημα , μπορούμε να ζητήσουμε τη γνώμη ενός ατόμου εκτός του προσωπικού ή επαγγελματικού μας περιβάλλοντος. Η άποψη ενός μη άμεσα εμπλεκόμενου μπορεί να μας δώσει ιδέες και προοπτικές τις οποίες να μην έχουμε σκεφτεί και να μας βοηθήσει να ξεπεράσουμε πιο εύκολα ορισμένες δυσκολίες. Ακόμη, εάν έχουμε συγκεντρώσει πολλές πιθανές λύσεις για το πρόβλημά μας είναι καλό να τις αξιολογούμε ιεραρχώντας τις σε μία λίστα κατά σειρά αποτελεσματικότητας. Έτσι θα εστιάσουμε ευκολότερα στις λύσεις που θα μας οδηγήσουν στην ουσιαστική αντιμετώπιση μίας κατάστασης.

Επίσης εάν μία δυσκολία μας καταβάλλει, καλό θα είναι να φροντίσουμε να αποστασιοποιηθούμε λίγο από  αυτήν προκειμένου να δώσουμε στον εαυτό μας τον απαιτούμενο χρόνο και την ηρεμία που απαιτείται για να  μπορέσουμε να βρούμε την κατάλληλη λύση.

Τέλος δε θα πρέπει να απογοητευόμαστε καθώς τα προβλήματα που προκύπτουν αποτελούν ευκαιρίες για μάθηση και αυτοβελτίωση.

Ακολουθήστε κι εσείς τα παραπάνω βήματα για να αντιμετωπίζετε πιο εύκολα και αποτελεσματικά τα προβλήματα και τις καθημερινές δυσκολίες και νιώστε ξένοιαστοι και ασφαλείς για την υγεία σας επιλέγοντας τα πρωτοποριακά προγράμματα νοσηλείας New της Interasco.