Τα νέα μας

08.08.2018

Συμβουλές για ασφαλείς καλοκαιρινές διακοπές!

διακοπέςΟ καιρός των διακοπών σας έφτασε! Τι πρέπει να κάνετε όμως ώστε να εξασφαλίσετε ότι οι διακοπές σας θα είναι ασφαλείς; Καταρχάς η προετοιμασία πρέπει να ξεκινήσει από το σπίτι σας. Πριν φύγετε, βεβαιωθείτε ότι όλες οι πόρτες και τα παράθυρα του σπιτιού σας είναι κλειστά και ότι έχετε ενεργοποιήσει το σύστημα συναγερμού.

Βάλτε χρονοδιακόπτες για να ανάβουν τα φώτα σε κάποιο δωμάτιο του σπιτιού ορατό στον εξωτερικό χώρο και να ανοίξει το ραδιόφωνο, ώστε πάντα να δίνεται η εντύπωση ότι δε λείπετε από το σπίτι. Ζητήστε από κάποιον έμπιστο γείτονα ή φίλο σας να μαζεύει την αλληλογραφία σας, ώστε να μην χάσετε κανένα σημαντικό έγγραφο στην επιστροφή σας. Αποφεύγετε επίσης να έχετε στο πορτοφόλι σας μεγάλο ποσό σε μετρητά και προτιμάτε για τις συναλλαγές σας στις διακοπές τη χρεωστική ή πιστωτική σας κάρτα.

Επίσης μη βάζετε ποτέ τη διεύθυνσή σας πάνω στην ταμπέλα της βαλίτσας σας, το τηλέφωνό σας είναι αρκετό. Τέλος, έχετε φωτοτυπίες από το διαβατήριο, την ταυτότητα και τις κάρτες σας και κρατάτε ένα αντίγραφο μαζί σας και ένα στο σπίτι.

Κατά τη διάρκεια των διακοπών σας υπάρχουν επίσης κινήσεις που πρέπει να ακολουθήσετε για να είστε ασφαλείς. Εάν ταξιδεύετε με αυτοκίνητο, παρκάρετε πάντα κοντά στο κατάλυμά σας και παρκάρετε σε περιοχή καλά φωτισμένη. Μην έχετε πάνω σας όλα τα μετρητά σας. Είναι επικίνδυνο να γίνεται αντιληπτό ότι έχετε στο πορτοφόλι σας μεγάλη ποσότητα μετρητών.

Αφήστε κάποια στο ξενοδοχείο, άλλωστε συνήθως τα δωμάτια διαθέτουν χρηματοκιβώτιο για τα μετρητά και τα τιμαλφή σας. Εάν βρίσκεστε στο εξωτερικό, συμβουλευτείτε πριν την έξοδό σας τη ρεσεψιόν για να σας πληροφορήσει για το αν υπάρχουν περιοχές της πόλης που θα πρέπει να αποφεύγετε. Και φυσικά να μην ξεχάσετε το πιο σημαντικό! Ποτέ να μη φεύγετε από το δωμάτιο του ξενοδοχείου χωρίς αντιηλιακό, προκειμένου να αποφύγετε τα εγκαύματα.

Με την Interasco μπορείτε να νιώθετε ασφαλείς στις διακοπές σας, όπου και αν βρίσκεστε, καθώς τα προγράμματα υγείας New σας παρέχουν 24ωρη παγκόσμια κάλυψη με ελεύθερη επιλογή Γιατρού και Νοσοκομείου.